Euro 2024: Türkiye’nin Grup Aşamasındaki Rakipleri Belli Oldu

EURO 2024 finallerinde mücadele edecek takımların grup aşamasındaki rakipleri belli oldu. Türkiye, F Grubu’nda Portekiz, Çekya ve Play-off C Yolu galibi ile eşleşti. Play-off C Yolu’nda Gürcistan, Lüksemburg, Yunanistan ve Kazakistan bulunuyor.

Haber Merkezi / Bu yaz Almanya’da düzenlenecek olan Euro 2024 futbol şampiyonası kura çekimleri Almanya’nın Hamburg kentinde Elbphilharmonie Konser Salonu’nda yapıldı. A Milli Futbol Takımı, F grubuna birinci torbadan gelen Portekiz ile aynı gruba düştü.

Türkiye ve Portekiz’in yer aldığı gruba üçüncü torbadan gelen takım ise Çekya oldu. Gruptaki dördüncü takım ise, Play off C yolundan gelecek ekip olacak. Play off C yolunda Gürcistan, Yunanistan, Lüksemburg ve Kazakistan mücadele edecek.

A Milli Futbol Takımı, gruptaki ilk maçını 18 Haziran 2024 Salı günü Play-off C galibi ile Dortmund’da, ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund’da, üçüncü maçını ise 26 Haziran 2024 Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak.

Torbalarda şu takımlar yer alıyordu:

Birinci torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika

İkinci torba: Türkiye, Macaristan, Danimarka, Arnavutluk, Romanya, Avusturya

Üçüncü torba: Hollanda, İskoçya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Çekya

Dördüncü torba: İtalya, Sırbistan, İsviçre, play-off’tan gelecek üç takım

Play-off etabına kalan Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler’den üçü, Almanya’daki turnuva için verilecek son üç bileti almak için yarışacak. Play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024’te, finalleri ise 26 Mart 2024’te oynanacak. Eşleşmeler tek ayaklı olacak.

Toplam 24 ülkenin katılacağı Euro 2024 finallerinin gruplar aşamasında dörder takımlı altı grup oluştu. Gruplar dört torbadan gelen birer takımdan teşkil edildi.

Şampiyonada gruplar şöyle oluştu;

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre

B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk

C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere

D Grubu: Fransa, Avusturya, Hollanda ve Play off A yolundan (Polonya/Galler/Finlandiya/Estonya) gelecek takım

E Grubu: Belçika, Slovakya, Romanya ve Play off B yolundan (İsrail/ Bosna Hersek/ Ukrayna/ İzlanda) gelecek takım

F Grubu: Portekiz, Türkiye, Çekya ve Play off C yolundan (Gürcistan/Yunanistan/Kazakistan/Lüksemburg) gelecek takım

Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’na 10 kent ev sahipliği yapacak. 14 Haziran’da Münih’te Almanya ile İskoçya arasından oynanacak açılış maçıyla başlayacak. Turnuva, 14 Temmuz’da Berlin’deki final maçıyla sona erecek.

EURO 2024’ün formatı, bir önceki turnuvayla aynı olacak. Yani altı grubu ilk iki sırada bitirecek 12 takım son 16’ya kalacak. Son 16’ya kalacak diğer dört takım ise en iyi grup üçüncülerinden seçilecek. Daha sonra da çeyrek final, yarı final ve final maçları yapılacak.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir