Erbakan’dan Erdoğan’a Yanıt: Birileri Yolunu Kaybetmiş…

Erbakan, Erdoğan’ın Suat Pamukçu’ya rozet takmasına tepki göstererek, “Birileri yolunu kaybetmiş bazı şahıslara roket takıyor. Siz bir tane yolunu kaybetmişe rozet taktınız, biz 6 ayın içerisinde 260 bin memleket evladına rozet taktık” dedi.

Erbakan, hükümetin İsrail ile ticari ilişkileri eleştirerek, “Bu ticareti yapmak bize yakışıyor mu? Yazıklar olsun. İsrail, çimento ihtiyacının yüzde 95’ini Türkiye’den karşılıyor. O dikenli teller Mescid-i Aksa’nın etrafınık örüyorlar. Bu vebalden de dünyada ve ahirette kurtulamazsınız. Size biz kaybettirmiyoruz. Size İsrail ile ticaretiniz kaybettiriyor” ifadelerini kullandı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere günlere kala, Yeniden Refah Partisi (YRP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) arasında çatışma sürüyor. İki partinin de aynı gün İstanbul mitingi yapması dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yeniden Büyük İstanbul’ mitingine başlamadan önce kürsüye bir ay önce YRP’den ‘kuruluş inanç ve felsefeden uzaklaşılması’ gerekçesi ile istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu’yu çağırarak AK Parti rozeti taktı ve partiye katıldığını açıkladı.

Aynı gün yine İstanbul’da partisinin mitinginde konuşan Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erdoğan’ın Pamukçu’ya rozet takmasına tepki göstererek, “Birileri yolunu kaybetmiş bazı şahıslara roket takıyor. Siz bir tane yolunu kaybetmişe rozet taktınız, biz 6 ayın içerisinde 260 bin memleket evladına rozet taktık” dedi.

Fatih Erbakan ardından hükümetin İsrail ile ticari ilişkileri eleştirerek, “Bu ticareti yapmak bize yakışıyor mu? Yazıklar olsun. İsrail, çimento ihtiyacının yüzde 95’ini Türkiye’den karşılıyor. O dikenli teller Mescid-i Aksa’nın etrafını örüyorlar. Bu vebalden de dünyada ve ahirette kurtulamazsınız. Size biz kaybettirmiyoruz. Size İsrail ile ticaretiniz kaybettiriyor” ifadelerini kullandı.

“İsrail’le Ticareti Durdur” pankartı

Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’daki mitinginde “İsrail’le Ticareti Durdur” pankartı, polis ekipleri müdahale etmesin diye protokolün hemen arkasında partililerce koruma altına alındı. Daha önce Erdoğan’ın Ankara mitinginde bir grup “İsrail ile ticareti kes” pankartı açmıştı. Pankartı açanlara fiili gözaltı işlemi uygulanmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir