Ekrem İmamoğlu Mu Murat Kurum Mu Önde? Son Anket

Yöneylem Araştırma’nın İstanbul için gerçekleştirdiği seçim anket sonucuna göre; katılımcıların yüzde 39.1’i Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini; yüzde 32.9’u ise Murat Kurum’u tercih edeceğini belirtti.

Haber Merkezi / 31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti Murat Kurum‘u adayı gösterirken, CHP’de mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu‘nu yeniden aday gösterdi.

Seçimlerde Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum’un yarışması beklenirken, Yöneylem Araştırma, İstanbul için yaptığı anket sonuçlarını paylaştı.

7-9 Ocak 2024 arası 39 ilçede 2 bin 400 kişiyle gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 39.1’i Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini; yüzde 32.9’u ise Murat Kurum’u tercih edeceğini belirtti.

Yöneylem tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Seçmenlerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Tercihleri (Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar oransal olarak dağıtılmadan) (Yöneylem Araştırma, 7-9 Ocak 2024, CATI, 2400 görüşme, 39 ilçe, % 95 güven aralığı, +/-2 hata payı, özkaynak finansmanı)”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir