Erdoğan: Sandığa Gölge Düşürülmesine İzin Vermeyeceğiz

‘Valiler Buluşması’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye 31 Mart’ta yeni bir seçime hazırlanıyor. Sizler illerimizdeki en üst düzey temsilcisi durumundasınız. Sizlerden ülkenin ve milletin geleceğini ilgilendiren her husus gibi üstün gayret bekliyorum. Seçimlerin sağlıklı huzur ve güven içinde yapılması şarttır” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Milletten alamadıkları desteğin acısını kavga ve kaos ile gizlemek isteyenler olacaktır. Sandığa gölge düşürülmesine izin vermeyeceğiz. Sürecin baştan sona sorunsuz, sıkıntısız ve emin bir şekilde yürütülmesini öncelikle siz yapacaksınız. Her ihtimali göz önüne alan bir yaklaşım ile bu seçimleri de tam bir demokratik olgunluk içinde neticelendireceğimize ben inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, Beştepe Külliyesi’nde düzenlenen ‘Valiler Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. Devlet adına vazife yaptıkları şehirlere verdikleri hizmetler için valilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu vesileyle 10 Ocak İdareciler Günü’nüzü tebrik ediyorum. Türkiye, binlerce yıllık devlet geleneği içinden süzülüp gelen pek çok kurumunu ve teamülünü bugün de yaşatabilen bir ülkedir. Mülki idare teşkilatımız, bu geleneğin hem sahibi hem uygulayıcısı olarak devlet ve millet hayatımızda önemli bir konuma sahiptir.

Şehrin yöneticisinin yılın 365 günü, günün 24 saati, kapısı da telefonu da hep açık olur. Aksi takdirde şehrinize hak ettikleri değeri veremezsiniz. Hemen her toplantıda bunu dile getirmemizin sebebi devlet geleneğimizdir. Her ne kadar medeniyetimizin temel kavramlarından mahrum mankurtlar varsa da milletimizin kalbi hala aynı heyecanla atmaktadır.

İlimden ahlaka, adaletten gayrete yol haritamızı izleyeceğiz. Milletimizin karşısında 2023 hedefleri ile çıkmıştık. Kimileri bize dudak bükmüştü. Geceli gündüzlü çalışarak hedeflerimizi hayata geçirdik. Yıllar yılları kovaladı ve 2023’ü de bitirdik. Nice saldırılara rağmen, hedeflerimize büyük ölçüde ulaştık. Milletimizin önüne yeni bir vizyon daha koyduk. Adına Türkiye Yüzyılı dediğimiz bu vizyon, ülkemizin güçlenmesi vizyondur. Devletin ve milletin ortak hayalidir. Türkiye Yüzyılı bizden sonraki nesillere bırakacağımız en önemli mirastır.

Cumhuriyetimizin ilk asrının hangi sıkıntılarla geçtiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Hükümetlerimiz döneminde bu sıkıntıları geride bırakmış olsak da geldiğimiz yeri yeterli bulmuyoruz. Ülkemizi Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hedeflere yöneltirken önemli bir yükün altına giriyoruz.

Hayatında tuğla üstüne tuğla koymayanların rahatlığı hiçbirimizi rahatlatmasın. Türkiye ne zaman kritik bir yol ayrımına gelse, alçakça oyunlar devreye sokuluyor. Ülkemizde bu senaryolara figüranlık yapmaya çalışanlar eksik olmuyor. Artık kimsenin itibar etmeyeceğine inandığımız bu bayat senaryoların amacı bizi hedeflerimizden uzaklaştırmaktır.

“Sıkıntıların elbette farkındayız”

Sıkıntıların elbette farkındayız. Milli birlik, ve bütünlüğümüzün düşmanı sosyal fay hatlarını, bu defa İslam düşmanlığı üzerinden harekete geçirmeye çalışıyorlar. Ekonomik dalgalanmaları kullanarak insanları devletlerine düşman etmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin asla taviz vermediği demokratik olgunluğundan rahatsız olanlar, faşizmin en lümpen biçimlerinin güzellemesine giriştiler. İsrail’in vahşetini yüceltenlere dahi rastlayabiliyoruz.

Bize düşen insanımızı Türkiye düşmanlarına karşı uyanık tutmaktır. Türkiye sadece kendi sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Türkiye’nin de milletimizin de hem etki hem sorumluluk alanı çok geniştir. Balkanlardan Kafkaslara, Afrika’nın derinliklerine kadar geniş bir coğrafya milyonlarca insanın gözü bize dönüktür. Kazandığımız her zafer de üzüntülerimiz de bu coğrafyalar da yankılanıyor.

Türkiye 31 Mart’ta yeni bir seçime hazırlanıyor. Sizler illerimizdeki en üst düzey temsilcisi durumundasınız. Sizlerden ülkenin ve milletin geleceğini ilgilendiren her husus gibi üstün gayret bekliyorum. Seçimlerin sağlıklı huzur ve güven içinde yapılması şarttır.

Milletten alamadıkları desteğin acısını kavga ve kaos ile gizlemek isteyenler olacaktır. Sandığa gölge düşürülmesine izin vermeyeceğiz. Sürecin baştan sona sorunsuz, sıkıntısız ve emin bir şekilde yürütülmesini öncelikle siz yapacaksınız. Her ihtimali göz önüne alan bir yaklaşım ile bu seçimleri de tam bir demokratik olgunluk içinde neticelendireceğimize ben inanıyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir