DEVA Lideri Babacan: ‘Enkaz Devraldık’ Edebiyatı Bir Bahane

Iğdır’da halka seslenen DEVA Lideri Babacan, “Bizde ‘enkaz devraldık’ diye bir edebiyat bir bahane yok. Bizim öyle bahanelerimiz olmayacak arkasına sığınmayacağız bahanelerin. Türkiye’de herkes eşit yaşayacak. Ekonomik büyümeden anladığımız topyekün zenginleşmek” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Buzdolabından eksilenlerin yerine konulmasını sağlayacağız. Pazardan eli boş dönülmemesini sağlayacağız. Bayramda torununa harçlık veremeyen nine ve dedelerin cebinin dolması için çalışacağız. Torpilsiz iş bulmak için çalışacağız”

Babacan, konuşmasının devamında, “Bizim hedefimiz net. Tam demokrasi gelsin ki hak yerini bulsun. Hukukun üstünlüğü gelsin. Türk Kürt Arap Laz Boşnak Alevi Caferi fark etmez herkes bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşı olacak” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilli Genel Seçimleri’ne 13 gün kala siyasi partilerin mitingleri sürüyor.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Iğdır’da halka seslendi. Babacan, konuşmasında öne çıkan bölümler şöyle:

“Başarısını görmek için eski defterlere bakmalı orda da ben çıkıyorum karşısına. Şu enflasyonu düşür de görelim. Cumhuriyet tarihinin en yüksek enflasyonu onun dönemimde yaşandı. Faiz üstüne faiz ödüyor. Katmerli faiz ödüyor. Hazine hiçbir zaman bu kadar faiz ödemedi.

Bizde ‘enkaz devraldık’ diye bir edebiyat bir bahane yok. Bizim öyle bahanelerimiz olmayacak arkasına sığınmayacağız bahanelerin. Türkiye’de herkes eşit yaşayacak. Ekonomik büyümeden anladığımız topyekün zenginleşmek. Buzdolabından eksilenlerin yerine konulmasını sağlayacağız. Pazardan eli boş dönülmemesini sağlayacağız. Bayramda torununa harçlık veremeyen nine ve dedelerin cebinin dolması için çalışacağız. Torpilsiz iş bulmak için çalışacağız.

Bizim hedefimiz net. Tam demokrasi gelsin ki hak yerini bulsun. Hukukun üstünlüğü gelsin. Türk Kürt Arap Laz Boşnak Alevi Caferi fark etmez herkes bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşı olacak.

Eşit vatandaşlık olsaydı. Demokrasinin üstünde kayyumların gölgesi gezmedi. Bu topraklarda konuşulan hiçbir dil dışlanmazdı. Meclis kürsüsünde bir milletvekili çıkıp Kürtçe konuşunca ‘bilinmeyen bir dil’ diye tutanak tutulmazdı. Fikirlerden korkulmaz, düşünceleri yasaklayamazsınız. Ülkemiz hiçbir dilin ötelenmediği bir ülke olacak.

Adalet yargının hızlı ve doğru çalışması.. Ve fırsat eşitliğidir. Özgür ve hukuk devletinde sorunlar meclis çatısında çözülür. Tam demokrasi yolunda durmadan çalışıyoruz bu nedenle. İktidara güle güle diyeceğiz ondan sonra normalleşecek her şey. Soğan da o zaman ucuzlayacak.

3 ülkeye sınırımız var ama bir araştırma hastanemiz yok diyor. Bakın doğru. Sınır illerimizin en önemli sorunu sürekli düşman üreten herkesle kavga eden bu zihniyet. Biz ne yapacağız düşman sayısını azaltacağız. Ancak böyle sınır illeri kalkınacak.

Gübrenin maliyetinin yarısını biz ödeyeceğiz çiftçinin ürettiği elektriğin yükünü alacağız. Çiftçinin ne kadar borcu varsa faizini sileceğiz donduracağız 2 yıl bekleyecek. Sonra sulama projelerimizi hayata geçireceğiz.

“Otoriterlik mi demokrasi mi?”

13 gün kaldı önümüzde demokrasi bayramı var. Bu seçimi o parti bu parti kazandı demeyeceğiz. Çünkü bu seçimi Iğdır kazanacak doğudan batıya Türkiye kazanacak.

Seçim aslında 2 tercih var. Nedir bu? Otoriterlik mi demokrasi mi, keyfilik mi hukuk mu, baskı mı özgürlük mü, tek akıl mı ortak akıl mı, korku mu umut mu, öfke mi sevgi mi? Kriz mi hukuk mu, yoksulluk mu zenginlik mi, kara kış mı bahar mı? Eskiden AK Parti’ye oy verenler ‘artık elim gitmiyor AK Parti’ye oy vermeye’ diyorlar. O yüzden kapı kapı dolaşacağız. O umutla oy verdiğiniz Erdoğan eski Erdoğan değil, o AK Parti eski AK Parti değil.

Kapı kapı dolaşacağız o yüzden. Iğdır’dan bir söz istiyorum. Kapı kapı dolaşacak mısınız? Söz mü? Bu seçim vatandaşlardan yetkiyi alalım gerisi bizde. Endişeye mahal yok. Çözdük yine çözeceğiz. Bu ‘Bebecan enflasyonu 2 haneye indiremez’ dediler indirmedik mi? ‘Bebecan paradan 6 sıfırı atmaz’ dediler atmadık mı? Korkuyor biliyorum. Yaptık çünkü daha önce yine yapacağız.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir