CHP Grup Başkanvekili Özel: Kılıçdaroğlu’na Suikast Duyumları Alıyoruz

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu hakkında “suikast” duyumları aldıklarını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özel, “Güvenlik güçlerinin de bilgisi var. Bize gelen istihbaratların onlarda olmaması zaten mümkün değil” dedi ve ekledi:

“Bize de genel başkana da bu duyumlar geliyor. Şu an koruma sayısında bir artış yok. Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşmeye başlayınca bu durumda bir değişiklik olur mu bilmiyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk TV ekranlarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “suikast” duyumları aldıklarını söyleyen Özel, “Güvenlik güçlerinin de bilgisi var. Bize gelen istihbaratların onlarda olmaması zaten mümkün değil” dedi.

Özel, “Bize de genel başkana da bu duyumlar geliyor. Şu an koruma sayısında bir artış yok. Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşmeye başlayınca bu durumda bir değişiklik olur mu bilmiyoruz” diye konuştu.

Bu tür duyumların seçimlere korku iklimi altında girilmesine yönelik olduğunu ifade eden Özgür Özel, “Bir ara bir bakanın zırhlı aracını da yolladılar genel başkanımız kabul etmedi. Kendisi normal makam aracını kullanıyor. Bu tehditler, seçimi bir korkutma iklimini dönüştürmeye yönelik” ifadelerini kullandı.

Özel şunları kaydetti: “Ama bunlar boş mu çıkar… Genel başkana tehdit iddiaları konuşulduktan üç ay sonra Artvin Şavşat’ta konvoyumuza ateş açılmış ve askerimiz hayatını kaybetmişti. Bir korumamız da gözünü kaybetmişti.

1,5 kilometre kala durdurulan minibüste belki de 500 kişiyi öldürecek kadar patlayıcı çıkmıştı.

Azmettiricileri Süleyman Soylu olan ve yapanlara ‘Mesajınızı aldık, mesaj verdiniz’ diyen Milli Savunma Bakanının katıldığı cenaze töreninde Ankara Çubuk’ta genel başkanımız linç edilerek çıplak ellerle öldürmek istediler. İçine girdiği evi, ‘Yakın bu evi’ diye söyleyenler oldu. Bunların bir tanesi bile cezaevine girmedi. Böyle bir ülkede yaşıyoruz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir