CHP, Göç Etmek Zorunda Kalan Depremzedeleri Sandığa Taşıyacak

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine günler kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), deprem nedeniyle göç eden, ancak bulunduğu ile seçmen kaydını aldırmamış yurttaşları sandığa taşıyacak.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, partisinin deprem bölgesinden göç etmek zorunda kalan ancak kaydını gittiği bölgelere aldırmayan seçmenleri kayıtlı oldukları illere taşıyacağını açıkladı.

Atıcı deprem bölgesinden kaydını aldırmayan seçmen sayısının 1,5 milyon kişi olduğu tahminini dile getirdi ve bu kişilerin taşınması için 40 bin otobüs seferine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Milliyet gazetesine konuşan Aytun Atıcı, depremzedelere seslenerek, “Hangi şehirde yaşıyorsanız, o şehrin CHP il başkanlığına başvurun. Son güne kalmamak kaydıyla taşıyabileceğimiz bütün seçmenleri taşıyacağız” dedi.

Atıcı şu ifadeleri kullandı:

“Son güne kalmamak kaydıyla taşıyabileceğimiz bütün seçmenleri taşımayı hedefliyoruz. Biz orada çadır, konteyner hazırlamaya çalışıyoruz. Hangi şehirde yaşıyorsanız, o şehrin CHP başkanlığına başvuruda bulunun.

CHP’li belediyeler, parti örgütleri imkanları ölçüsünde başvuranları taşıyacak. Ama bize güvenip, ‘nasıl olsa CHP bizi taşıyacak’ deyip kimse bu işi son güne bırakmasın.

Çünkü bir otobüs 40 yolcu alıyor. 1,5 milyon seçmenden bahsediyoruz. Bu yaklaşık 40 bin otobüs demek.

Seçimden en geç bir hafta öncesine kadar başvurularını il başkanlıklarımıza yapsınlar. Herkesi taşımaya çalışacağız. Ama bu iş son güne kalırsa, devlet dahi kimse bu kadar insanı taşıyamaz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir