Cebimizden Beş Kuruş Çıkmayacaktı; Şehir Hastanelerine 25,6 Milyar TL Aktarıldı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ‘Kamu Özel İş Birliği Modeli ile Yapılan Sağlık Tesislerine Yönelik Faaliyetler’ kalemi için 2022 yılının başında 21 milyar 564 milyon 904 TL ödenek ayrıldı. Ödenek, yıl içerisinde 25 milyar 661 milyon 900 bin TL’ye çıkarıldı” dedi ve ekledi:

“Şehir hastaneleri için 2022 yılının sonunda yapılan açıklama ise toplam 25 milyar 658 milyon 933 TL olarak hesaplandı. Harcamanın büyüklüğüne dikkati çeken CHP’li Emir, “Şehir hastaneleri için ‘Devletin kasasından beş kuruş çıkmayacak’ derken kastettikleri buydu herhalde. Beş kuruş değil 25.6 milyar TL çıkmış.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle yapılan şehir hastanelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığının 2022 yılına yönelik mali raporlarını inceleyen CHP’li Murat Emir, şehir hastanelerinin Sağlık Bakanlığı bütçesinde kara delik haline geldiğine dikkat çekti.

Emir’in açıkladığı bilgilere göre, ‘Kamu Özel İş Birliği Modeli ile Yapılan Sağlık Tesislerine Yönelik Faaliyetler’ kalemi için 2022 yılının başında 21 milyar 564 milyon 904 TL ödenek ayrıldı. Ödenek, yıl içerisinde 25 milyar 661 milyon 900 bin TL’ye çıkarıldı.

Şehir hastaneleri için 2022 yılının sonunda yapılan açıklama ise toplam 25 milyar 658 milyon 933 TL olarak hesaplandı. Harcamanın büyüklüğüne dikkati çeken CHP’li Emir, “Şehir hastaneleri için ‘Devletin kasasından beş kuruş çıkmayacak’ derken kastettikleri buydu herhalde. Beş kuruş değil 25.6 milyar TL çıkmış” dedi.

‘Çağ atlayan müteahhitler oldu!’

Emir, şehir hastaneleri için Sağlık Bakanlığı bütçesinden 2021’de de 13 milyar 415 milyon 370 bin TL’lik harcama gerçekleştirildiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Türkiye’ye sağlıkta çağ atlattığını iddia eden iktidar, anlaşılan o ki müteahhitlere çağ atlatıyor. Sağlık Bakanlığının raporlarına bakarken ilk dikkatimizi çeken şey şehir hastaneleri için yapılan harcamalar oluyor. İktidarın, ‘Cebimizden beş kuruş çıkmayacak’ iddiasını herkes hatırlıyor.

Raporlar ise bunun doğru olmadığını ortaya koyuyor. Daha önce, ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan ya da yapımına başlanamayan devlet hastanelerini gündeme getirmiştik. Kamunun kaynakları üç beş müteahhit ve şirket için heba ediliyor. AKP’nin, ‘otel konforunda’ diyerek adeta pazarladığı şehir hastaneleri, vatandaşın vergilerini bir kara delik gibi içine çekiyor.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir