Bebeğin Ağlaması Nasıl Durdurulur?

Bebekler ağlarlar, çünkü bu onların bakıcılarıyla iletişim kurmalarının birincil yoludur. Bazı bebekler diğerlerinden daha huysuz olsa da tüm bebekler ağlar. Bebekler konuşamadıkları için ebeveynlerin bebeklerin ihtiyaç ve isteklerini gözden kaçırmaları kolaydır.

Haber Merkezi / Çocuğun ilk anda neden ağladığını anlamak ebeveynler için, özellikle de ilk kez ağlayanlar için özellikle zorlayıcı olabilir. Doğumda ağlamak, bebeğin hayatta olduğunun ve en azından nefes alabildiğinin bir işaretidir. Saatler, haftalar, aylar ve yıllar sonra ağlamanın birkaç nedeni olabilir.

Bebeklerin ağlama nedenleri

Bir ebeveynin veya bakıcının ağlayan bir bebekle karşılaştığında belirlemeye çalışması gereken ilk şey, bebeğin ağlamasının nedenidir. Bu, bebekle daha fazla zaman harcandıkça daha kolay hale gelir. Bebeklerin ağlamasının birçok nedeni olabilir, ancak bazı yaygın nedenler vardır.

Listenin başında açlık geliyor. Bebek ne kadar küçükse, ağlamasının nedeninin yemek olma olasılığı o kadar yüksektir. Diğer durumlarda ayrılık kaygısı, hastalık, uyku hali, aşırı uyarılma, kolik veya hastalık olabilir.

Ağlayan bir bebeği yatıştırmak

Tüm bebekler bireysel ve kendi açılarından benzersiz olsa da, ağlarken onları yatıştırmaya ilişkin bazı ipuçları ve püf noktaları evrensel gibi görünmektedir. Bir ebeveynin veya bakıcının hatırlaması gereken ilk ve en önemli şey, bir bebeği asla sallamamaktır. Bir bebeği sallamak, Sarsılmış Bebek Sendromu’na (SBS) neden olabilir. Ayırt edici özellikleri retinal ve subdural kanamalardır.

Bebekler bunun sonucu olarak ölebilir veya işitme kaybı, körlük, felç, nöbetler ve zeka geriliği gibi uzun süreli nörolojik bozukluklara maruz kalabilir. SBS, bir bebeği sallamaktan kaçınarak tamamen önlenebilir.

Bir ebeveyn bebeğin ağlamasının nedenini belirleyebilirse, sorun hemen çözülür. Aç bir çocuk, emmesi için bir meme veya biberon verildiğinde ağlamayı kesecektir. Rahatsız olan bir bebek, örneğin altı kirlenmiş bir bebek bezinin çıkarılması  gibi rahatsızlığının nedeni halledilirse mutlu olacaktır. Herhangi bir hastalık belirtisi olmayan iyi beslenmiş ve rahat bir bebek, bazen sadece biraz ilgi isteyebilir.

Sebepsiz ağlıyor gibi görünen bir bebeği bir battaniyeye sarmak veya güvenlik hissi yaratmak için kundaklamayı içerebilir. Bunun yanı sıra bir bebeğe şarkı söylemek de onu sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Ilık banyolar bazı bebeklerde etkili olabilir, ancak bazılarında onları daha fazla tedirgin edebilir.

Kolik

Kolik, bebeklerde 3 hafta veya daha fazla süre boyunca, günde 3 saatten fazla, haftada 3 günden fazla süren ağlamalar için kullanılan terimdir. Bazı araştırmalar, nedenin gıda alerjileri veya reflü gibi bağırsak problemleriyle bağlantılı olabileceğini göstermektedir.

Bu bebeklerin daha yüksek perdeli bir ağlaması vardır ve genellikle sert karınları ve vücutlarının yanı sıra bükülmüş uzuvları ile acı çekiyormuş gibi görünürler. Kolik bir süre sonra kendi kendine geçme eğilimindedir ve ebeveynlerden genellikle bunu beklemeleri istenir, ancak semptomları hafifletmeye yardımcı olmak için yakınma suyu kullanılabilir.

Ağlayan bir bebekle başa çıkmak

Birçok ebeveynin, özellikle ebeveynliğe yeni başlayanların, bebeklerinin tüm ağlamalarını anlayamayarak endişe duyması çok normaldir. Ayrıca, bazen sinir bozucu bile olabilir. Ağlamanın bebek paketinin bir parçası olduğunu hatırlamak zorunludur.

Ebeveynler, bebeklerini daha iyi anlamak için zaman ayırmalı ve kendilerini bunalmış hissettiklerinde her zaman ailelerinden ve yakın arkadaşlarından destek almalıdırlar. Bebekte bir sorun olduğunu anlarlarsa, bir çocuk doktoruna danışmanız önerilir.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir