Babacan, Erdoğan’ın ‘Ekonominin Kitabını Yazdık’ Sözlerini Ti’ye Aldı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı yükselen dolar grafiği ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ekonominin kitabını yazdık’ sözlerini tiye aldı.

Haber Merkezi / DEVA Lideri Babacan, paylaşımında, “Sayın Erdoğan ekonominin kitabını yazdığını söylüyor değil mi? Kendisine kitabının ön kapağı için resim tavsiyem ektedir. #Dolar” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan’ın paylaşımı şöyle;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Kasım tarihinde Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması’nda yaptığı konuşmada, ekonomiye yönelik eleştirilere tepki göstermiş ve “Ekonominin kitabını evelallah yazdık, yazmaya devam ediyoruz.” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha öncede yaptığı bir çok açıklamada benzer cümleleri sarf etmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirerek yüzde 15’e düşürmüştü. Merkez Bankası enflasyondaki yükselişe rağmen faiz indirimlerine eylülde 100 baz puan ile başlamış, geçen ay ise piyasa beklentilerini de aşan 200 baz puanlık indirim gerçekleşmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir