Açlık Sınırı 9 Bin 234, Yoksulluk Sınırı 31 Bin 939 Lira

4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için şubat ayında yapması gereken harcama tutarını yani açık sınırı 9 bin 234 lira, eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı yani yoksulluk sınırı 31 bin 939 lira oldu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesinin bir günlük maliyetinin 300 lirayı aştığını, açlık sınırının 9 bin 234 lirayı bulduğunu açıkladı.

TÜİK şubat 2023 harcama gruplarına göre endeks rakamları, İstanbul Halk Ekmek, zincir market cari ay internet fiyatları ve BİSAM Beslenme Kalıbı üzerinden yapılan hesaplamanın sonuçlarını paylaşan BİSAM, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için şubat ayında yapması gereken harcama tutarını 9 bin 234 lira olarak açıkladı.

Bu harcama tutarının sadece gıda için yapılması gereken minimum tutar olduğunu belirten BİSAM, “Bu tutar söz konusu ailenin sadece gıda için yapması gereken zorunlu harcama tutardır. Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı (yoksulluk sınırı) 31 bin 939 liraya ulaşmaktadır” dedi.

Evrensel’in aktardığına göre sağlıklı beslenmek için her aile ferdinin alması gereken kalori miktarının farklılık gösterdiğine dikkat çeken BİSAM, bir aile için sağlıklı ve dengeli beslenme maliyetinin günlük 300 lirayı aştığını vurguladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir