Uykusuz, ‘Zam Yağmurunu’ Kapağına Taşıdı

Ekim ayı peş peşe gelen zamlarla sone ererken, kasım ayında zamlarla başladı. Haftalık mizah ve karikatür dergisi Uykusuz da, art arda gelen zamları bu haftaki kapağına taşıdı. 

Merkez Bankası’nın faiz kararı ve büyükelçi krizinin de etkisiyle dolar/TL kurundaki yaşanan artışlar nedeniyle başlayan ‘zam yağmuru’ devam ediyor.

Ekim ayı peş peşe gelen zamlarla sone ererken, kasım ayında zamlarla başladı. Haftalık mizah ve karikatür dergisi Uykusuz da, art arda gelen zamları bu haftaki kapağına taşıdı.

Derginin kapağında “Biz ateş yokken n’apıyorduk acaba?” sorusuyla hükümete gönderme yapıldı. Uykusuz’un bu haftaki kapağı şu şekilde:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘Ekim 2021 Tüketici Fiyat Endeksi’ verilerini açıklamıştı. Açıklanan verilere göre, TÜFE aylık bazda yüzde 2,39 artarken, yıllık bazda ise yüzde 19,89’a yükselmişti. Çekirdek enflasyon ise yüzde 16,98’den yüzde 16,82’ye gerilemişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’da (TCMB), ekim ayı enflasyon gelişmelerinde artan enerji fiyatlarına dikkat çekerken, yıllık enflasyonda gıda ve temel mal dışındaki gruplarda da yükseliş yaşandığı belirtmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir