Serap Erdoğan kimdir? Hayatı, Eserleri

3 Ağustos 1973 yılında Ankara’da dünyaya gelen Serap Erdoğan, ilköğrenimini Yozgat ve İzmir’de, orta öğrenimini 1993 yılında İzmir Namık Kemal Lisesinde tamamladıktan sonra, 1998 yılında Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünden mezun oldu. 1998 yılından itibaren Ankara’da öğretmenlik, seslendirme ve metin yazarlığı yaptı.

Haber Merkezi / Çeşitli radyolarda şiir başta olmak üzere sanat içerikli birçok radyo programını hazırladı ve sundu. Şimdilerde Ankara’da öğretmenlik yapıyor ve şiir çalışmalarını burada sürdürüyor. Serap Erdoğan, Edebiyatçılar Derneği üyesidir, evlidir.

Serap Erdoğan, 1998 yılında Arkadaş Z. Özger Şiir Yarışmasında ve Anıtanrıça kitabı ile Sağlık Emekçileri Sendikası Şiir Ödül’nde birincilik ödüller aldı. Şiirleri, hikâyeleri, söyleşileri ve yazıları Dize, Varlık, Yasakmeyve, E, Kül Öykü, Düşlem, Öküz, Deliler Teknesi, Mozaik, Mühür, Sincan İstasyonu, Uç, Edebiyat Ve Eleştiri, Sonra Edebiyat, Kavram Karmaşa, Poetik’us, İnsan, Bahçe, Şiir Odası, Düşeyaza Edebiyat, Wesvese, Ünlem, şiir Odası, Hayvan, Taflan dergilerinde yayınlandı. Serap Erdoğan’ın şiirlerinide; aşk, derin bir endişe ve suskunlukları ana konuyu oluşturur. Şiirini, önce aşk ve tutku hamurunda yoğurarak inşa eden bir şairdir.

Erdoğan’ın Coğrafya Derslerinde Eğitim Yardımcı Malzemelerinin Ve Coğrafya Laboratuvarı Kullanımının Önemi (2006) kitabının dışında, Fanustaki İnsanlar / Vamik D. Volkan (2009), Divandaki Düşmanlar: Bir Türk Psikanalistin Siyaset Psikolojisi Serüveni / Vamik D. Volkan (2013) ,Erken Çocuklukta Matematik (Early Childhood Mathematics) / Susan Sperry Smith (2010,Hande Arslan Çiftçi ile birlikte) adlı çevirileri de bulunmaktadır. Erken Çocuklukta Matematik (2010) çeviri kitabında; özellikle erken çocukluk eğitimde matematik alanına önemli bir katkı sağlayacağından söz edilir. Drama İle Matematik Etkinlikleri (2008) kitabında ise çocuklara oyun içinde matematiği sevdirerek öğretmek konusu ele alınmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir