Pakistan’da 5,7 Büyüklüğünde Deprem: En Az 20 Ölü

Pakistan Afet Yönetim Başkanlığı, erken saatlerde ülkenin güneyinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde en az 20 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 300 kişinin yaralandığını duyurdu.

Haber Merkezi / ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin 20 km derinlikte ve merkez üssünün Ketta şehrinin 102 km doğusu olduğunu duyurdu.

Yetkililer, depremde 100’den fazla kerpiç evin çöktüğü ve birçok binanın hasar gördü ve yüzlerce insanın evsiz kaldığını söyledi.

Deprem sırasında kaydedilen görüntüler sosyal medyaya yansıdı. Görüntülerde panik yaşayan insanların karanlıkta sokaklarda toplandığı görüldü.

Kurtarma ekipleri enkazda arama yaparken, yaralılardan bazıları sokakta telefon feneri ışığı altında sedyelerde tedavi edildi.

Fay hatlarının geçtiği Pakistan’da sık sık deprem oluyor. 1935’te Kette’yi vuran 7.7 büyüklüğündeki depremde 30.000 ila 60.000 kişi ölmüş, şehrin çoğu yerle bir olmuştu.

2006 yılında başkent İslamabad’ın yaklaşık 95 km kuzeydoğusunda meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde ise yaklaşık 73.000 kişi hayatını kaybetmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir