İçki Hakkında İnanabileceğiniz 6 Efsane

İnançlarımız eylemlerimizi yönlendirir. Kararlarımızı doğru olduğunu bildiğimiz şeylere dayandırırız. Ama ya inandığımız ‘gerçekler’ doğru değilse? İçki sadece içen bireye zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda topluma da zarar verir.

Haber Merkezi / İçki söz konusu olduğunda, efsane ile gerçek arasındaki çizgi bulanık olabilir. İşte gerçek olmayan ama inanabileceğiniz 6 içki efsanesi;

Efsane 1: İçki sizi canlandırır

Çoğumuz yorgunluk ve aşırı stresle mücadele ediyoruz. Yorgunluğu gidermek ve stresi azaltmak için içki içilmesi efsanesi.

İçki bir beyin depresanıdır. İçki, ilk önce yargılama, duygudurum gibi beynin genel işlevlerini azaltır. Bazı kişiler, bunu sevinç ve heyecan olarak yaşarlar. Ancak tam tersini yaşayanlarda var: uyku hali, uyuşukluk ve hatta depresyon hissi.

Efsane 2: Yatmadan önce bir bira uyumanıza yardımcı olur

Yatmadan önce bir bira içmek daha hızlı uyumanızı sağlayabilir efsanesi. İçki, derin uykunuzu böler ve dinlenmemiş ve yorgun hissederek uyanırsınız.

Normalde vücudunuz uykunun hafif ve derin evrelerinden yaşar. Alkol, ferahlatıcı REM uykusunu engeller ve daha sonra kabuslar ve uyku güçlüğü ile “REM geri tepmesine” neden olur.

Efsane 3: İçki sizi sıcak tutar

Vücudunuz önemli organ fonksiyonlarını korumak için sıcak kanı merkezde depolar. Alkol, ekstremitelerinizdeki kan damarlarını genişleterek, sıcak kanın merkezden soğuduğu periferik dolaşımınıza geçmesine neden olur.

İçki vücudunuz sıcak hissettirebilir. Ancak, içki gerçekte vücudunuzun çekirdek sıcaklığını düşürür. Sonuç olarak, vücudun, genel sıcaklığı düştüğü için hayati organları sıcak tutulamaz.

Efsane 4: Bir bira bir kokteylden daha az etkilidir

İster bira ister farklı bir kokteyl içki olsun, genellikle aynı miktarda alkol tüketilir. Tüketilen herhangi bir içki vücut üzerinde benzer bir etkiye neden olacaktır.

Efsane 5: Çok fazla içki içtiğinizde kahve sizi ayıltabilir

Kahvenin, kan alkolü üzerinde gerçek bir etkisi yoktur. Çok fazla içki içtikten sonra kahve veya diğer kafeinli ürünleri içmek, beyninizi kandırarak sizi daha enerjik, daha uyanık hissettirir.

Efsane 6: Erkekler ve kadınlar alkole aynı şekilde tepki verir

Kadınlar erkeklere göre fiziksel olarak daha küçük oldukları için içkiden daha çok etkilenme eğilimindedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir