Galatasaray, Kasımpaşa’ya Takıldı

Süper Lig’in 3. haftasında Kasımpaşa ile Galatasaray, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu karşılaştı. Karşılaşma karşılıklı atılan 2 golle berabere sonuçlandı. Galatasaray, bu sonuçla puanını 7’ye yükseltirken, Kasımpaşa’da 5’e çıkardı.

Haber Merkezi / Galatasay’ın gollerini 32. dakikada Alexandru Cicaldau, 38. dakikadada Kerem Aktürkoğlu atarken. Kasımpaşa’nın gollerini 45+2’de Nicolai Jörgensen ve 66’da Umut Bozok kaydetti.

Goller;

32. dakikada Kerem sol kanatta Cicaldau’dan aldığı pas sonrası, Bruma’dan muazzam sıyrılarak çizgiye indi. Onun yerden ortası ceza sahasının sağ tarafına açıldı. Burada topu kontrol eden Morutan, önce sağına çekerek kendine vuruş açısı yaratsa da ekseni etrafında dönerek, vatandaşı Cicaldau’ya nokta atışı bir gol pası attı. Alex’e ise sadece dokunmak kaldı: 0-1.

37. dakikada yaptığı asistin ardından Morutan, kalitesini göstermeye devam etti. Orta sahada klas bir çalımın ardından Diagne ile verkaça giren Rumen oyuncu, dengesiz pas sonrası pozisyonu kaybedecek gibiyken ceza sahasının yakınında topu kaptı ve sağ ayağıyla bekletmeden şutunu çekti. Ertuğrul’dan seken topu penaltı noktası civarında Kerem Aktürkoğlu tamamladı! 0-2.

45+2. dakikada soldan hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Yusuf Erdoğan, Nelsson’u geçerek arka direkteki Jörgensen’e asist yaptı. Jörgensen’in boş kaleye dokunuşuyla fark bire indi: 1-2.

66. dakikada Taylan Antalyalı’nın kritik bölgede kaybettiği topta araya giren Umut Bozok, sert bir vuruşla skoru 2-2 yaptı.

“Bu kadar kolay maçları zor hale sokmayacağız”

Karşılaşma sonrası açıklamada bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Kasımpaşa’yı tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler ve zaman zaman iyi oynadılar. Kazanabilirlerdi. Geçen seneden beri oyunu koparacak golü birçok pozisyon bulmamıza rağmen atamıyoruz. İki fark hiçbir zaman rakibin oyundan kopmasını sağlamaz. O bir gol her zaman rakibi oyuna konsantre edeceği için, oyunu bırakmazlar. Üçüncü golü yakalasaydık bambaşka bir oyun oynanırdı. Bunun başaramadık. Gençlerimizin zaman zaman oynadığı iyi oyunun süresini fazlalaştıracağız, bu hataları yapmamalarını sağlayacağız, bu kadar kolay maçları zor hale sokmayacağız” dedi.

“Bize yakışmadı”

Galatasaray’ın genç futbolcu Barış Alper Yılmaz, karşılaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çok üzüldük. Böyle güzel oynayıp 2-0 sonucu yakalıyorsunuz. Ardından skor eşitleniyor. Ne oldu bilmiyorum. Milli arada hatalarımızdan ders çıkarıp daha iyi hazırlanacağız. Böyle bir maçı buraya getirmemiz çok üzücü. Bize yakışmadı” ifadelerini kullandı.

“Bu süreçte çok fazla maç oynadık”

Galatasaray’ın Fransız oyuncu Sacha Boey, karşılaşmaya ilişkin, “Bunun nedeni hatalar. Böyle hatalar yaptığınızda bunun karşılığı oluyor. Biz de bu hatalardan dolayı iki gol yedik” diye konuşurken, Christian Luyindama’da “2-0’dan sonra 2 gol yedik. Açıkçası böyle şeyler futbolda var. Takımın üzerinde birazcık yorgunluk var. Bu süreçte çok fazla maç oynadık. Ancak lig uzun, kendimizi toparlayacağımıza ve yolumuza normal bir şekilde devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir