Yeniden Refah’tan AK Parti’yle İttifak Açıklaması: Görüşmeler Kesildi

AK Parti ile bir süredir yürüttükleri ittifak görüşmelere ilişkin açıklamada bulunan Yeniden Refah Partili Suat Kılıç, “AK Parti ile ittifak görüşmeleri gitmiyor. Heyetler arasındaki görüşmeler kesildi. Randevulaşma söz konusu olmadı. Talep veya girişimimiz olmayacak” dedi.

Haber Merkezi / Suat Kılıç, açıklamasının devamında, AK Parti’den Konya Büyükşehir’i istemek gibi bir taleplerinin olmadığını, amaçlarının “bir şeyler koparmak” olmadığını dile getirdi.

Kılıç, ayrıca, liderler düzeyinde bir talep gelirse görüşmeye olumlu bakacaklarını belirterek, “Siyaset müzakereye açık olmak, işbirliğine kapıları açık tutmaktır. Eskilerin dediği gibi siyasette 24 saat bile uzun süredir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Suat Kılıç, 31 Mart’a yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin şu ifadeleri kullandı.

“AK Parti’den Konya Büyükşehir Belediyesini istediğimiz yönünde çıkan haberleri ben de okuduğumda Şerif Bey’e mesaj atıyorum, ‘yine bir yerleri istemişiz’ diye espri anlamında bunu değerlendiriyoruz. AK Parti’den Konya Büyükşehir Belediyesini talep etmedik. Bizden duymadıklarınıza lütfen inanmayın.

‘AK Parti’yle Yeniden Refah Partisi arasında ittifak görüşmeleri nasıl gidiyor?’ diye sordunuz. Gitmiyor. AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki heyetler arasındaki görüşmeler kesildi. En son geçen hafta pazartesi günü olacak görüşmeyi tehir etmek istediklerini bildirmişlerdi. Onun dışında herhangi bir randevulaşma söz konusu olmadı. Bizim herhangi bir talep ya da girişimimiz bu anlamda olmayacak.

Ama AK Parti’den görüşmelere yeniden başlamak ya da bir liderler zirvesi gerçekleştirmek yönünde talep gelirse elbette ki bu talebe olumlu bakacağımızı daha önce ifade ettik. Siyaset yönetme sanatıdır, siyaset devlet yönetmektir, siyaset müzakereye açık olmaktır, siyaset işbirliğine kapıları açık tutmaktır.

Merkez yürütme kurulunda mülakat tarihleriyle ilgili çalışmaların yapılıyor. Daha esnek bir takvim içerisinde mülakatlarımızı daha sağlıklı yürütebilmek açısından 10 Şubat tarihini belirledik. 10 Şubat tarihinde Yeniden Refah Partisi, Ankara’da bütün büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını ilan edecek.

Aynı toplantıda 31 Mart 2024 yerel seçim beyannamemizi de kamuoyuyla paylaşacağız. Kapı bir yere kadar aradık ama tarihi de belli seçimler yaklaşıyor. Vatandaşlarımızın müsterih olmaları lazım. Biz milletimizin milli manevi değerleri istikametinde siyaset yapan çizgisi olan ilkeler temelinde siyasi yaklaşımlarını oluşturan bir siyasi partiyiz.

Yeniden Refah Partisi’ne güvenen, oyunu, vicdanını Yeniden Refah Partisi’ne teslim eden hiçbir vatandaşımızı bize olan sevgisinden, ilgisinden alakasından ve güveninden dolayı mahcup etmemek üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir