Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan: Önceliğimiz Fiyat İstikrarı

Hafize Gaye Erkan’ın yerine Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine getirilen Fatih Karahan, yaptığı ilk açıklamada “Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız” dedi.

Haber Merkezi / Fatih Karahan, açıklamasının devamında, “Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Fatih Karahan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Başkanlığına atanmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Karahan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, bugün göreve başlayan Fatih Karahan’ı tebrik etti ve başarılar diledi. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mali disiplin ile dezenflasyon sürecine destek olmaya devam ederken, hayata geçireceğimiz yapısal reformlarla program kazanımlarımızı kalıcı hale getireceğiz” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024’ün ilk Enflasyon Raporu’nun tanıtımı amacıyla Perşembe günü saat 10.30’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan Cuma günü görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Hafize Gaye Erkan, “Son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Hafize Gaye Erkan’ın istifa kararından yaklaşık iki saat sonra, TCMB Başkanlığı görevine, bugüne dek Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Fatih Karahan atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararında ise Hafize Gaye Erkan’ın “görevden alındığı” belirtilmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir