Veganlar İçin Kalsiyum Açısından Zengin 5 Yiyecek

Vegan yaşam tarzını seçenler veya bitki bazlı beslenmeyi takip edenler için endişe yaratan besin maddelerinden biride kalsiyumdur. Geleneksel olarak süt ürünleriyle ilişkilendirilen kalsiyum, güçlü kemiklerin ve genel sağlığın korunması için hayati öneme sahiptir.

Haber Merkezi / Neyse ki, öğünlerinize kolayca dahil edebileceğiniz, süt ürünü olmayan, vegan dostu çok sayıda kalsiyum kaynağı var. İşte bitki kaynaklı, kalsiyum açısından zengin beş besin:

Tofu ve Tempeh: Tofu ve tempeh gibi soya bazlı ürünler kalsiyum açısından zengindir. Soya fasulyesinden yapılan tofu, kızartmalar, omletler veya tatlılar gibi yemeklere dahil edilebilir. Öte yandan fermente soya ürünü olan tempeh de bir başka kalsiyum açısından zengin seçenektir.

Yapraklı yeşiller: Lahana, kara lahana, marul ve brokoli gibi yapraklı yeşillikler kalsiyum açısından mükemmel kaynaklarıdır. Bu yeşilliklerle yapılacak yiyecekler ile  kalsiyum ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Güçlendirilmiş bitki sütü: Badem, soya ve yulaf sütü gibi çeşitli bitkisel sütler artık kalsiyum ve diğer temel besinlerle zenginleştiriliyor. Bitki sütü seçerken, kalsiyumla zenginleştirilmiş olanı seçtiğinizden emin olun.

Yenilebilir deniz yosunu: Yenilebilir deniz yosunu, özellikle de suşi rulolarında yaygın olarak kullanılan nori, kalsiyum açısından şaşırtıcı derecede zengindir. Nori, eşsiz tadı ve dokusunun yanı sıra bu temel minerale önemli bir destek sağlar. Vegan suşi ruloları hazırlayarak, salatalara ekleyerek veya çeşitli yemeklerde baharat olarak kullanarak noriyi beslenmenize dahil edebilirsiniz.

Kuruyemişler ve Tohumlar: Badem, chia ve susam tohumu, tahin hem kalsiyum hem de diğer temel besinler açısından zengindir. Badem iyi bir atıştırmalıktır; chia tohumları ise pudinglere, smoothielere veya yulaf ezmesine eklenebilir. Susam tohumları ve tahin ise soslarda veya ezmelerde kullanılabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir