UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Finalin Adı Belli Oldu!

UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında Manchester City ile Real Madrid, Etihad Stadyum’unda karşı karşıya geldi. Manchester City, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Real Madrid’i rövanşta 4-0 mağlup ederek, finale adını yazdırdı.

Haber Merkezi / Tarihinde Şampiyonlar Ligi’ne ilk kez 2011-2012 sezonunda katılan Manchester City ikinci kez finale yükseldi. 2020-2021 sezonunda Chelsea’ya finale kaybeden İngiliz ekibi, bu kez İstanbul’da Inter karşısında ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu arayacak.

10 Haziran Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final saat 22.00’de başlayacak. Bu maçla birlikte İstanbul da 2005’in ardından ikinci kez Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yapacak.

Öte yandan, Real Madrid’i çalıştıran İtalyan Carlo Ancelotti, Alex Ferguson’u geçerek 191 maçla turnuva tarihinde en çok maça çıkan teknik direktör oldu.

Polonyalı hakem Szymon Marciniak’ın yönettiği karşılaşmaya üst üste ataklarla başlayan ev sahibi ekip, Rodri, Jack Grealish, Kevin De Bruyne ve Erling Haaland ile ilk dakikalarda yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

Karşılaşmanın 23. dakikasında ceza sahası dışı sağ çaprazdan Kevin De Bruyne’nin pasında topla buluşan Bernando Silva’nın şutunda top ağlara gitti ve İngiliz ekibi 1-0 öne geçti. City, karşılaşmanın 37. dakikasında Jack Grealish’in pasında İlkay Gündoğan’ın şutu kaleci Courtois’dan döndü. Dönen topu Bernando Silva topu kafayla ağlara yolladı ve ilk yarı Manchester City’nin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarı yüksek tempoda başladı. 76. dakikada Kevin De Bruyne’nin kullandığı serbest vuruşta, Real Madridli Militao’nun ters bir vuruşla topu kendi kalesine attı ve İngiliz ekibi skoru 3-0 yaptı. Mücadelenin 90+2. dakikasında Julian Alvarez sahneye çıktı ve maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. (4-0)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir