UEFA Konferans Ligi: Fenerbahçe, Farklı Kaybetti

UEFA Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Nordsjaelland ile Fenerbahçe, Right to Dream Park’ta karşı karşıya geldi. Fransız hakem Jeremie Pignard’ın yönettiği karşılaşmadan Nordsjaelland, 6-1 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / Nordsjaelland’a galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Lucas Hey, 25. dakikada Daniel Svensson, 55, 75 ile 85. dakikada Benjamin Nygren ve 66. dakikada Christian Rasmussen kaydetti. Fenerbahçe’nin tek golü ise 44. dakikada Michy Batshuayi’den geldi.

Bu sonuçla birlikte Nordjaelland, 10 puana yükseldi ve grupta liderliği yakaladı. Fenerbahçe ise 9 puanda kaldı ve 2. sırada yer aldı.

Fenerbahçe, grubun son maçında Spartak Trnava ile İstanbul’da karşılaşacak. Fenerbahçe, müsabakadan galip ayrılması halinde bir üst tura yükselecek.

28 Eylül 2004 tarihinde Manchester United ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesini 6-2 kaybeden Fenerbahçe, 19 yıl sonra bir Avrupa kupası müsabakasında kalesinde 6 gol gördü.

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci’yse maçın bitmesiyle birlikte tribünlere tepki gösterdi. Nordsjaelland karşısında kalesinde 6 gol gören Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic, üst üste yenilen gollerin ardından takım arkadaşlarına sitem etti.

Kalesine gelen birçok pozisyonda gole izin vermemesine karşın 6 gole engel olamayan Livakovic, rakip takıma verilen pozisyonlar sebebiyle savunma oyuncularına tepki gösterdi. Livakoviç maç sonunda Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu tribüne gidip, özür diledi.

Goller

21. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Hücum yönünün sağından kullanılan köşe vuruşunda penaltı noktası civarında ön direkte Tverskov’un kafa vuruşunda, altıpas içinde meşin yuvarlağa ayak koyan Hey topu filelerle buluşturdu: 1-0

25. dakikada Nordsjaelland farkı 2’ye çıkardı. Savunmanın arkasına atılan derin pasta ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Diomande, meşin yuvarlağı ceza sahası içinde müsait durumdaki Svensson’a çıkardı. Bu oyuncunun gelişine şutunda top filelerle buluştu: 2-0

43. dakikada Fenerbahçe farkı 1’e indirdi. Tadic’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Szymanski, müsait pozisyondaki Batshuayi’yi gördü. Belçikalı futbolcu plase bir vuruşla kalecinin solundan topu filelere yolladı: 2-1

55. dakikada Nagalo’nun pasıyla savunma arkasına sarkan Nygren sol çaprazdan ceza sahasına girip sol ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Livakovic’in üzerinden ağlarla buluştu: 3-1

66. dakikada ceza sahasında Schjelderup’tan gelen topu kaleci Livakovic çıkardı. Daha sonra topu ceza alanı içi sol çaprazında önünde bulan Rasmussen sol ayağıyla tek dokunuş yaparak topu boş kaleye gönderdi: 4-1

75. dakikada Nagalo’nun pasının ardından sağ çaprazdan içe kat eden Nygren ceza alanı içi sol çaprazından vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak kaleci Livakovic’in solundan köşeden ağlarla buluştu: 5-1

84. dakikada kale sahasında bulunan Nygren’in tek dokunuşunda top kaleci Livakovic’in solundan ağlarla buluştu: 6-1

İsmail Kartal özür diledi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal farklı yenilgiden sonra taraftarlardan ve camiadan özür diledi. Right to Dream Park’ta oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İsmail Kartal, Fenerbahçe camiasına ve takımına yakışmayan bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Maçla ilgili konuşacak çok fazla şey olmadığını vurgulayan Kartal, “Çok üzgünüz, bütün taraftarlardan özür diliyoruz. Ama taraftarlarımız şunu unutmasın, evimizdeki Spartak Trnava maçında Fenerbahçe kendisine yakışanı yapacak ve gruptan çıkacak. Çok fazla söylenecek bir şey yok. Mağlup olduk. Bize yakışmadı, bütün taraftarlarımızdan ve camiamızdan özür dileriz.” şeklinde konuştu.

İsmail Kartal, açıklamasının ardından soru almayacağını belirterek toplantıdan ayrıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir