Tülay Hatimoğulları: Direne Direne Kazandık

Seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Direne direne kazandık. Direne direne kazanmaya devam edeceğiz hep beraber” dedi.

Haber Merkezi / Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Diyarbakır il binası önüne toplananlara açıklamada bulundu. Hatimoğulları, şunları söyledi:

“Merhaba Amed hun bixêr hatin serseran serçavan hatin. Merhaba Amed merhaba Serhad, merhaba Botan, merhaba Çukurova, merhaba Marmara. Türkiye’nin dört bir yanında bu coşkuyu dört gözle bekleyen değerli halklarımız, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu kutlamada yanımızda olması gereken Amed Büyükşehir Eş Başkanlarımız iktidarın hile ve hurdalarının peşine düştükleri için şu an Çermik’te. Onları canı gönülden kutluyoruz. Sizleri canı gönülden kutluyoruz. Değerli Amed halkı, tam da dediğiniz gibi direne direne kazandık. Direne direne kazanmaya devam edeceğiz hep beraber.

Çalışmalarımızda kadınlar, gençler, Barış Anneleri, adalet nöbeti tutan analarımız, Kürt halkı, bu ülkenin ezilen ve sömürülenleri, işçileri, emekçileri, çiftçileri, esnafları, kanaat önderleri hep birlikte büyük bir emek verdi. Yolculuğumuz zorluydu. Çünkü AKP iktidarı bu seçimleri bizden hileyle ve çeşitli oyunlarla almak istedi. Şu an nihai sonuç açıklanmış değil. Ancak DEM Parti olarak, 32 merkeze kayyım seçmen gönderdikleri halde, çok sayıda askeri ve polisi Kürdistan’ın 32 merkezine seferber ettikleri halde büyük bir başarıya imza attık. Bunun için size sonsuz teşekkür ediyoruz.

Bu mücadelemiz henüz bitmedi. Seçim kurullarının önünden ayrılmayacağız. Bazı belediyelerimizi yine hile hurdaya başvurarak almaya çalışıyorlar. Şırnak’ta binlerce seçmen kaydırmalarına rağmen arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre, ıslak imzalı tutanaklara göre Şırnak’ta da belediyeyi kazandık. Ama bu iktidar Şırnak’ta arkadaşlarımızı gözaltına alarak, Şırnak İl Eş Başkanımıza şiddet uygulayarak seçimleri bizden çalmaya çalışıyor.

Görevlerimizi henüz tamamlamadık. Bütün görevli arkadaşımız kritik olan seçim noktalarında asla ilçe seçim kurullarının, il seçim kurullarının önünden ayrılmasın. Yarın sabah kalktığımız zaman DEM Parti’nin büyük zaferinin raporunu hep birlikte halklarımızla paylaşacağız.

“Halkımız bu rejime hayır demiştir ve kayyımları Saray’a göndermiştir”

DEM Parti olarak bu başarıyı kolayca elde etmedik. Kayyım rejimini Kürdistan’da halklara iki dönemdir dayattılar. Ama halkımız bu rejime, büyük bir başarıyla hayır demiştir ve kayyımları Saray’a göndermiştir. Kürdistan’daki bu iradeyi artık Ankara da Saray da görmek zorundadır. Bu seçim sonuçlarını, halkın iradesini herkes tanımak zorundadır. Ülkede seçim yapılıyorsa, seçimlerin sonuçlarını kabul etmek herkesin asli görevidir. Halkın iradesine kayyım atayanlara karşı halkımız güçlü bir cevap oldu. Bundan sonra bu anlayışı bir daha geri gelmemek üzere hep birlikte sandığa gömdük. Sandığa gömdük bu anlayışı.

Değerli halkımız 90’lı yıllarda devrimciler, yurtseverler, Kürt halkı, Türkiye halkları JİTEM uygulamalarına ve yargısız infazlara karşı diz çökmedi, direndi. Biz de 31 Mart seçimlerinde JİTEM ittifakına geçit vermedik, vermeyeceğiz. Bu seçimde JİTEM ittifakı da savaş ittifakı da yenilmiştir. Kürdistan’ın kalbi Amed’de bile gelip savaş politikası anlatan o iktidarın savaşçı zihniyetini siz değerli halklarımız ters yüz ettiniz. Bir kez daha barış dediniz. Bunun için sizleri tebrik ediyoruz, canı gönülden kutluyoruz.

8 Mart’ta, Newroz’da alanlara akın akın gelen siz değerli halkımız, 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarıya imza atarak şu mesajı vermiş oldu. Kürt halkı savaş istemiyor, Kürt halkı haklarının tanınmasını istiyor, onurlu bir barış istiyor. Bu seçimlerde savaş ittifakına hayır diyerek, Türkiye ve Kürdistan’da savaş ittifakına hayır diyerek başarıya ulaşmıştır. Bu çağrımızı bugün burada Amed’in göbeğinden bütün Türkiye ve bütün dünya duysun istiyoruz. İktidar da muhalefet de devlet de halkın bu talebini, bu onurlu yürüyüşünü ve mücadelesini anlamalıdır ve kulak vermelidir. Buradan Amed’den hep beraber onurlu bir barış çağrısını alkış ve zılgıtlarımızla yapalım mı?

Bizler Kürdistan’da kazandık hile ve hurdalarına rağmen, çalıp çırpmalarına rağmen. Henüz sonuçlar kesinleşmemiş olsa da bir başarıya hep beraber sizlerle imza attık. “DEM Parti artık Türkiye’de siyaset yapamaz kolu kanadı kırılmıştır, belirleyiciliği yoktur” diyenlere de aynı zamanda Türkiye siyasetinde belirleyici olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Türkiye siyasetinde işçilerin, emekçilerin, yoksulların, ezilenlerin, sömürülenlerin sesi olmak istedik. Bunun için Türkiye’de de siyaseti DEM belirledi, siz belirlediniz değerli halkımız. Sizlerin iradesiyle siyasetin DEM’i Kürdistan’da da tuttu Türkiye’de de tuttu.

Kürt’ yok sayanlar; Kürt siyasetine savaşla, çatışmayla, kutuplaştırıcı siyasetle yanıt verenler gerçekten bu seçimlerde bir kez daha yanıt almışlardır. Çözümsüzlüğe karşı, savaş ve çatışma dayatanlara karşı, kadınları katleden zihniyete karşı, gençleri geleceksizleştiren zihniyete karşı, halkı aç bırakanlara karşı, depremzedeyi enkaz altında bırakanlara karşı yaşamın hakkıdır, özgürlüğün hakkıdır, adaletin hakkıdır verdiğimiz mücadele. Mücadelemiz mübarek olsun değerli arkadaşlar.

Buradan Türkiye halklarına bir kez daha seslenmek istiyoruz. DEM Parti Türkiye’nin dört bir yanında ve Kürdistan’da özgürlük için, adalet için, demokratik bir cumhuriyetin tesis edilmesi için dün olduğu gibi bugün de mücadele etmektedir. Bugün Türkiye siyasetindeki belirleyiciliği bunun önemli bir mesajıdır. Bu mesajı Türkler, Araplar, Ermeniler, Lazlar, Çerkesler, Türkiye’de bulunan 72 milletten insanın en iyi şekilde okuyacağına, bu mesajı en iyi şekilde alacağına inanıyoruz. Kürt halkının uzattığı barış ve diyalog elini Türk halkının daha güçlü sıkmasını bekliyoruz. Bu seçimlerin barışın, diyalogun ve çözüm siyasetinin kapılarını bir kez daha aralayacağına inanıyoruz. Türkiye’deki bütün halkların, bütün demokrasi güçlerinin bu mesajı en iyi şekilde yorumlayacağına inanıyoruz.

İşimiz tabii ki bitmedi. Bizler seçim sonuçları resmileşene kadar görev başındayız. Asla rehavete kapılmayalım. Bizler mütevazi bir şekilde coşkumuzu da yaşayacağız, başarımızı da kutlayacağız ama seçim sonuçları kesinleşene kadar hep beraber teyakkuzda olalım. Gözümüz kulağımız partimizin ne diyeceğinde olsun. Buna hep beraber dikkat edelim. Yarından itibaren Türkiye’de ve Kürdistan’da bizim çok işimiz var. Belediyeleri çalıp çırpanlara, belediyeleri hizmetsiz bırakanlara karşı mücadelemizi büyük bir hizmet aşkıyla, değerli halkımızın ihtiyacını karşılayarak en iyi belediyecilik anlayışıyla yapacağız.

Açık, şeffaf, demokratik, kadın özgürlükçü belediyecilik anlayışımızla belediyeleri siz değerli halkımızla birlikte yöneteceğiz. Aynı zamanda merkezi siyasette kadınların kurtuluşu için, gençlerin geleceği için, Kürt halkının ve tüm halkların barışı için, demokratik bir anayasa oluşturulması için, herkesin haklarının anayasada güvence altına alınması için mücadelemizi hep beraber sürdüreceğiz. Bu moral ve motivasyonla mücadelemizi mutlaka büyüteceğiz. Ve siz değerli halkımıza bir kez daha sonsuz teşekkürler. Ve son sözümüz “Jin Jiyan Azadî” olsun.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir