Trabzonspor’a Altı Maç Seyircisiz Oynama Cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspor’a iç sahada 6 maç seyircisiz oynama ve 3 milyon lira para cezası verdi.

Haber Merkezi / Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan olaylı karşılaşmaya ilişkin cezaları açıkladı.

Buna göre, Trabzonspor’a iç sahada 6 maç seyircisiz oynama ve 3 milyon lira para cezası, Fenerbahçeli Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat’a birer maç men cezası, Trabzonspor antrenörü Egemen Korkmaz’a da 1 maç men cezası verildi.

Maç sonrası yaşanan olaylarda ceza alıp almayacağı en çok konuşulan sarı-lacivertli Bright Osayi-Samuel ise herhangi bir ceza almadı.

Trabzonspor – Fenerbahçe maçında neler yaşandı?

Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe’yi konuk etti. 5 golün atıldığı maçı Fenerbahçe 3-2 kazandı. Trabzonspor 2-0 geriye düştüğü maçta 2-2’yi bulsa da, Fenerbahçe karşılaşmadan galip ayrıldı.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 13 ve 45+4’te Fred, 87. dakikada Batshuayi kaydetti. Trabzonspor’un golleri ise 63’te Enis Bardhi, 78’de Trezeguet’den (pen.) geldi. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 79’da çıkardı. Trabzonspor ise 49 puanda kaldı.

Ancak maça, karşılaşma sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar damga vurdu. Fenerbahçe’nin ilk golünden sonra tribünden atılan cisimlerden biri Sarı Lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal’a isabet etti. Kartal’a buz torbası ile müdahale edildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü yedek kulübesine oturtuldu.

Trabzonsporlu taraftarların sahaya attığı patlayıcı madde ve su bardakları nedeniyle zaman zaman maç durdu. Karşılaşmanın orta hakemi Halil Umut Meler, sahaya atılan maddeler nedeniyle yardımcı hakemleri de orta sahaya çağırarak taraftarların sakinleşmesini bekledi.

Maçın bitiş düdüğü sonrası Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak istedi. Kutlama sırasında bazı Trabzonspor taraftarları, güvenlik güçlerinin engellemek istemesine rağmen sahaya indi.

Fenerbahçeli futbolcular ile Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı. Bazı taraftarlar ve Fenerbahçeli futbolcular karşılıklı olarak birbirlerine tekme ve yumruk attı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası Fenerbahçeli oyuncular, tünelden geçerek soyunma odasına gitmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir