TIME’dan Kılıçdaroğlu Analizi: Erdoğan Dönemini Bitirme Konusunda Ciddi Şansı Var

Dünya basını 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yayınlamaya devam ediyor. Son olarak, dünyanın önde gelen politika dergilerinden biri olan TIME, dikkat çeken bir analize yer verdi.

TIME, yayınladığı makalede Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na atfen “Erdoğan’ı Yenebilecek Adam” başlığını kullandı.

“Demokrasiyi yeniden tesis etmemiz gerek”

ABD merkezli derginin Alec Luhn imzalı makalesinde Kılıçdaroğlu, “Bu, otoriter yönetime karşı demokrasiyi savunanların seçimidir. Yıllardır yaşadığımız ve ayaklarımızın altından kayan demokrasiyi yeniden tesis etmemiz gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu milyonların son en iyi umudu

Makalede, “Erdoğan yönetiminde geçen 20 yılın ardından milyonlarca Türk, Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanının devlet üzerindeki neredeyse tüm kontrolünü sona erdirmek ve daha dengeli bir hükümet biçimini geri getirmek için son en iyi umut olarak görüyor” ifadeleri dikkat çekti.

Zaman değişim için olgunlaşmıştır

“Zaman değişim için olgunlaşmıştır” denilen makalede, “1999 depreminden sonra 2003’te yetkin yönetişim vaadiyle göreve gelen Erdoğan, yüksek faizin ‘tüm kötülüklerin anası’ olduğu ısrarıyla bir hayat pahalılığı krizi yarattı. Çoğu iktisatçının tavsiye ettiği gibi yükseltmek yerine, onları düşürmeye devam etti ve geçen yıl bir noktada enflasyonu şaşırtıcı bir şekilde yüzde 85’e çıkardı” kaydedildi.

Erdoğan dönemini bitirme konusunda ciddi şansı var

Makalenin devamında, “Çoğu ankette önde olan Kılıçdaroğlu, Erdoğan dönemini bitirme konusunda ciddi şansı olan ilk aday. Parlamenter hükümet sistemini geri getirme ve hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etme taahhüdünün arkasında huysuz ve ideolojik olarak farklı bir muhalefeti birleştirdi” denildi.

Direnişe önderlik etmeye hazır mı?

Kılıçdaroğlu, derginin “Erdoğan kaybeder ama gitmeyi reddederse böyle bir direnişe önderlik etmeye hazır mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Buna gerek olmayacak. Erdoğan kaybedecek ve gidecek. Toplum onu ​​gitmeye mahkum edecek. Kargaşa Erdoğan’ın işine gelir. Kaosa ihtiyacımız yok, haklı olduğumuzu geniş bir kitleye iletmeliyiz.”

(Kaynak: Bianet)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir