TFF Duyurdu: Stefan Kuntz’la Yollar Ayrıldı

Teknik direktör Şenol Güneş’in ardından 20 Eylül 2021 yılında düzenlenen törenle resmen göreve getirilen Stefan Kuntz’la A Milli Futbol Takım’ın yolları tam iki yıl sonra ayrıldı. Kuntz’un A Milli Futbol Takım’ın başında çıktığı son maç Japonya ile Belçika’da oynanan hazırlık karşılaşması oldu. Türkiye, bu maçtan 4-2 mağlup ayrıldı.

Stefan Kuntz, A Milli Futbol Takım’ın başında 20 maça çıktı. Bu karşılaşmaların 16’sı resmî, dördü özel maçtı. Türkiye bu maçlarda 12 galibiyet, üç beraberlik ve beş yenilgi aldı. A Milli Futbol Takımı, 11’i sahasında, sekizi deplasmanda ve biri de tarafsız sahada olmak üzere bu karşılaşmalarda 46 gol atarken 26 gol yedi.

Stefan Kuntz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki tesislerinde TFF Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından A Milli Futbol Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve yöneticilerle vedalaşan Kuntz, kendisini bekleyen araçla tesislerden ayrıldı.

TFF, 60 yaşındaki teknik adamın görevine son verildiğini duyurduğu açıklamada, “TFF Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, “Sayın Stefan Kuntz’a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz” denildi.

TFF, Kuntz’un görevine son verildiği yönündeki haberleri hafta başında yalanlamıştı. TFF’nin konuyla ilgili açıklamasında, “Bir süredir yazılı, görsel ve dijital medyada yer alan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile ilgili haberler ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu sözleşmesi devam eden A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’u 20 Eylül Çarşamba günü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantı yapmak üzere Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ne resmi olarak davet etmiştir” denilmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir