Tanju Özcan CHP’den İhraç Edildi: Karar Yargı Yolunda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiden ihracına karar verdi. Özcan’ın avukatı Kübra Özcan, ihraç kararıyla ilgili yargı yoluna başvuracaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yüksek Disiplin Kurulu’nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir” denildi.

Tanju Özcan ihraç kararının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulundu: Başarısız Bay Kemal 12 seçim kaybetti ama anahtar liste ile kendi seçtirttiği YDK’ya beni partiden ihraç ettirtti.

Tanju Özcan’ın dosyasının görüşüldüğü CHP YDK’nin ardından açıklama yapan avukat Kübra Özcan, kurula sözlü savunmada bulunduğunu söyledi. Sadece usule ilişkin savunma yaptıklarını belirten Özcan, “Süre talep ettik çünkü yasal savunma süremiz henüz dolmamıştı. Fakat bizim itirazlarımız değerlendirilmeksizin ve süre verilmeksizin ihraç kararı çıktı. Bu itirazlarımız değerlendirilmediğinden kararı kabul etmiyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Armağan Çağlayan’ın YouTube programında tüp bebek tedavisi için kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlatırken kullandığı cinsiyetçi ifadeler tepki çekince CHP, Tanju Özcan’ı 26 Eylül 2022’de 1 yıl süreyle ihraç etti.

Geçici ihraç süresi dolan Tanju Özcan, 13 Haziran’da CHP’ye döndü. Özcan, partiye dönüşünün ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na değişim çağrısı yaptı.

Özcan, 2024’teki yerel seçimlere aynı kadro ve söylemlerle gidilmesi halinde partinin başarı şansı olmadığını savundu, “Aynı moral bozukluğuyla devam edilirse seçimde başarı, altılı ganyanda en fazla oran veren sürpriz ata oynamak gibi bir şey, keloğlanın yeniden saçlarının çıkmasını istemek gibi bir şey olur” dedi.

Özcan’ın sosyal medya paylaşımlarının parti tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle ‘kesin ihraç’ talebiyle ikinci kez Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi. Özcan bunun üzerine Bolu’dan CHP’nin Ankara’daki genel merkezine ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşü yaptı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir