‘Süper Kupa’ Beşiktaş’ın

2020-2021 yılı Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Antalyaspor, Süper Kupa için Katar’ın başkenti Doha’da karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan maçta siyah-beyazlılar penaltı atışları sonucunda rakibini 4-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Haber Merkezi / 1966 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Kupası adı altında oynanan ve Türkiye Kupası kazananı ile 1. Lig kazananını karşı karşıya getiren bu karşılaşma, 1998’de sonlandıktan sonra 2006’da Süper Kupa adıyla tekrar geri dönmüştü. Beşiktaş bu kupayı da en son o yıl kazanmıştı.

Beşiktaş bugünkü zaferiyle müzesindeki Süper Kupa sayısını 9’a çıkararak kupayı en çok kazanan takımlar sıralamasında Fenerbahçe ve Trabzonspor’la birlikte 2.liğe yerleşti. Bu sıralamada zirvede ise 16 kupayla Galatasaray bulunuyor.

Karşılaşmadan dakikalar;

9. dakikada Pjanic’in savunma arkasına attığı topta Larin’in kontrolü iyi olmadı. Kale sahasına seken topa hamle yapan Josef de Souza’nın vuruşunda top dışarı çıktı. 18. dakikada Montero’nun rakip alana havalandırdığı top Antalyaspor savunmasından sekti. Topu önünde bulan Batshuayi vuruş imkanı arasa da son anda Kudryashov’un müdahalesi topun kornere çıkmasını sağladı.

22. dakikada Beşiktaş’ın hızlı gelişen atağında sol kanatta topla buluşan Larin, sol ayağıyla topu altıpasa çevirdi. Ceza sahasına koşu yapan Kenan Karaman, bu pozisyonda topa dokunamadı. 26. dakikada savunmadan çıkarken Vida’nın pas hatasında topla buluşan Doğukan uzak mesafeden kaleyi yokladı. Falsolu vuruşta top kaleci Ersin’in avuçları arasında kaldı.

28. dakikada ceza yayı üzerinden Ghacha şutunu çekti, kaleci Ersin köşeye giden topu kontrol etti. 33. dakikada sağ kanattan Rosier’in kale önüne yerden pasında Atiba’nın şutu filelerle buluştu (1-0). 45+1. dakikada Beşiktaş serbest vuruş kazandı. Ceza sahasına gelen ortada Atiba’nın kafa vuruşu az farkla auta gitti.

52. dakikada Kenan’ın pasında kale önünde topla buluşan Larin, bomboş durumda meşin yuvarlağı auta gönderdi. 64. dakikada sağ kanattan ceza sahasına sokulan Atiba’nın pasında sol çaprazdan Josef’in şutunu kaleci Boffin kurtardı. 65. dakikada Güray’ın ortasında penaltı noktası üzerinde Crivelli’nin şutunda top kalenin üstünden dışarı çıktı.

74. dakikada Antalyaspor eşitliği yakaladı. Kullanılan kornerde savunmanın karşıladığı topa Güray çok sert vurdu, Atiba’nın yaptığı hamleyle top filelerle buluştu. Atiba, böylelikle hem rakip fileleri hem de kendi ağlarını havalandırmış oldu.

110. dakikada Umut’un ön direğe ortasında savunmadan seken topla penaltı noktası üzerinde buluşan Josef’in şutunu kaleci Boffin iki hamlede kontrol etti. 112. dakikada Antalyaspor kontratağında Amilton, kendi yarı alanında aldığı topu rakip ceza sahasının yakınlarına kadar sürdü. Sert vuruşunda kaleci Ersin gole izin vermedi.

Penaltı atışları;

Atanlar: Güray, Hakan Özmert (Antalyaspor), Teixeira, Batshuayi, Atiba, Vida (Beşiktaş),
Kaçıranlar: Mustafa Erdilman, Sherel Floranus (Antalyaspor)

Stat: Ahmed Bin Ali

Hakemler: Halil Umut Meler, Süleyman Özay, Candaş Elbil

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan (Welinton dk. 104), Josef, Atiba, Pjanic (Umut Meraş dk. 68), Kenan (Emirhan İlkhan dk. 80), Larin (Teixeira dk. 80), Batshuayi

Antalyaspor: Boffin, Bünyamin, Veysel, Kudriashov, Eren (Mukairu dk. 46), Doğukan (Mustafa Erdilman dk. 94), Poli (Floranus dk. 95), Milosevic (Hakan Özmert dk. 64), Güray, Ghacha (Amilton dk. 64), Crivelli (Gökdeniz Bayrakdar dk. 75)

Goller: Atiba (dk. 33) (Beşiktaş), Atiba (dk. 74 k.k.) (Antalyaspor)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir