Stresle Baş Etmek İçin 6 Bitkisel Çay!

Yaşamın karmaşıklığı stres, baskı ve kaygı duygularını da beraberinde getirir. Meyve, şifalı bitkiler, kökler, ağaç kabukları, tohumlar ve çiçekler gibi bileşenlerden elde edilen bitkisel çayları tüketmek rahatlamaya katkıda bulunabilir ve hatta sakinleşmeyi sağlayabilir.

Haber Merkezi / Ayrıca, çeşitli çalışmalar bitki çaylarını, antioksidan, antiinflamatuar, antidepresan, antidiyabetik, antimutajenik ve antikanser özellikleriyle de ilişkilendirmiştir.

İşte stres, baskı ve kaygı duygularını azaltabilecek altı bitkisel çay:

Papatya çayı: Papatya çayı rahatlatıcı ve stresi azaltıcı (çocuklara ve bebeklere de verilebilir) özelliğiyle bilinir ve günde en az bir bardak içilmesi tavsiye edilir. Tadının alışkın olmayanlar için acı olabileceğini ancak bal veya stevia ilavesinin tadı büyük ölçüde rafine ettiğini belirtmekte fayda var.

Louisa çayı: Louisa bol miktarda bulunur ve yetiştirilmesi çok kolaydır. Louisa çayı genellikler limon dilimi veya limon otu ile tercih edilir. Ateş düşürücü ve rahatlatıcı özellikleriyle bilinen louisa çayının sakinleştirici etkisi de vardır. Bir fincan çay için altı louisa yaprağının kullanılması yeterlidir.

Adaçayı: Yetiştirilmesi çok kolay olan adaçayı adaçayı hemen hemen her hasta için şifalı bir bitki olarak kabul edilir. Özellikle mide ağrılarına, soğuk algınlıklarına, diş eti enfeksiyonlarına karşı ve tansiyon düşürücü olarak kullanıldığı bilinmektedir. Birkaç damla limon ve yarım çay kaşığı bal ile mükemmel olur.

Nane çayı: Nane yapraklarının tabanında uçucu bir yağ olan metanol bulunur ve bu madde sayesinde nane rahatlatıcıdır. Günde 3 bardak nane çayı içilmesi tavsiye edilmektedir. Nane ayrıca, antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere de sahiptir.

Biberiye çayı: Biberiyenin baş ağrısı tedavisinde faydalı olduğu düşünülmektedir. Biberiye çayı yapmak için bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı biberiye ekleyin, üzerini örtün ve 10 – 15 dakika bekleyin. Ardından bir çay kaşığı bal ve bir dilim limon ekleyin.

Melissa çayı: Araştırmalar melisanın beynin iyileşmesinde ve yenilenmesinde etkili olduğunu ortaya koymuştur. Melisa çayının sakinleştirici etkisi de vardır. Günde bir bardak melissa çayı içilmesi tavsiye edilmektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir