Sakarya: Maden Deresi ve Şelalesi

Maden Deresi ve Şelalesi; Sakarya’nın Kocaali ve Karasu ilçeleri arasında yer alır. Maden Deresine özel araçlar dışında direk olarak giden ulaşım aracı bulunmamaktadır.

Maden Deresi ve Şelalesi doğa severler için güzel bir alternatiftir. Derenin sesini dinleyerek, yeşile bürünmüş bir çevrede yürüyüşler yapmak ve güzel bir kır sofrası kurmak için ideal bir yerdir. Bölgede bulunan mesire alanları, alabalık tesisleri ve balık restoranlarını da deneyimleyebilirsiniz.

Maden Deresi’nde şelâle, eski baraj kalıntıları, yontma taşlar, Fransızlar tarafından yapılıp Kurtuluş Savaşı sırasında tahrip edilen simli kurşun madeni işleyen fabrika yerinde yapılan kazı çalışmaları da görülecek yerlerdendir.

Yürüyüş alanının doğal dokusu, 19. yüzyılda yapılmış olan maden tünelleri ve suyolları, yüz yıl öncesine ait taş işçiliği ile yapılmış olan küçük barajın görüntüsü, barajın üzerinden dökülen şelale insanı tarihin derinliklerine götürüyor.

Maden Deresi’nde çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz. Bu etkinlikler; yürüyüş yapmak, piknik yapmak, fotoğraf çekmek gibi bir çok etkinlik yapabilirsiniz.

Maden Deresi, kalıntıların arasından büyük bir coşkuyla akan şelalenin sesini dinleyerek uzun yürüyüşler yapmak için ideal bir toprak yola sahiptir. Kayın, çınar, ceviz ve fındık ağaçları arasında yürürken, yeşilin ne kadar çok tonu olduğuna şaşıracaksanız.

Bölgeye geziler günübirlik ziyaretler şeklinde yapılsa da derenin serinletici etkisi ve huzur veren şırıltısından, bol oksijen dolu ormandan ayrılmak istemeyeceksiniz. Geceyi ailenizle ya da arkadaşlarınızla birlikte çadır kurup kamp yaparak geçirebilirsiniz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir