Sakarya: Karagöl Yaylası

Karagöl Yaylası; Sakarya’nın Taraklı İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Şehir merkezine uzaklığı 80 km.dir.

Tem otoyolu üzerinde gelirken Adapazarı çıkışından çıkıp Eskişehir yönüne doğru devam etmelisiniz. Önce Gevye’ye geleceksiniz ardından Taraklı – Eskisehir yolunu takiben Mahdumlar ve Karagöl Yaylası tabelalarından devam edin. Asfalt yoldan çıkmayıp yukarı doğru devam ettiğiniz taktirde göle ulaşacaksınız. Gölün kenarına kadar asfalt yol geliyor. Ulaşımı oldukça rahat ve güzel bir manzarası var.

Etrafı tamamen çam, kayın, köknar ve meşe ağaçları ile kaplı olan Karagöl Yaylası, 567 hektar genişliğindeki alanıyla, bol oksijenli havası ve soğuk içme sularıyla doğal bir tedavi merkezidir.

Karagöl Yaylası’nın evleri ahşap bir mimariye sahip. Her Cuma günleri yaylada pazar kurulur ve şenlikler yapılır. Aynı zamanda kamp için de oldukça ideal bir bölgedir. Sadece doğal bir güzellikle değil, Roma dönemiyle tarihlendirilen kalıntılar da göreceksiniz Karagöl Yaylası’nda.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir