Sağlıklı Bir Kalp İçin ‘Egzersiz’

Sıkça tartışılan ancak nadiren uygulanan bir konu, sağlıklı bir kalp için düzenli egzersiz. Herkes için geçerli olmakla birlikte, önceden kalp hastalığı olan veya kalp krizi, anjiyoplasti veya baypas ameliyatı geçirmiş hastalar da durumu kontrol altında tutmak için günlük egzersizlerden faydalanır.

Haber Merkezi / Egzersiz yapmaya değer mi? Uzmanlar, kesinlikle diyor.

İşte bazı genel egzersiz ipuçları:

  • Kendinizi çok fazla zorlamayın, egzersizler arasında vücudunuzun dinlenmesi için zaman verin.
  • Çok soğuk, çok sıcak ve nemli havalarda dışarıda egzersiz yapmayın.
  • Susuz kalmayın: Özellikle sıcak günlerde susamadan önce su için.
  • Dağlık alanlarda egzersiz yapmayın.
  • Egzersiz yapmadan önce yemek yediyseniz, en az bir saat bekleyin.

Egzersiz Türleri

Kardiyo (aerobik egzersiz): Bu, kalbinizin daha hızlı atmasını sağlar. Ayrıca kan basıncınızı düşürür. Yürüyebilir, koşabilir, ip atlayabilir, bisiklete binebilir veya dans edebilirsiniz. Haftada üç kez en az 30 dakika yapabileceğiniz aerobik egzersizlerde tutarlılık esastır.

Fiziksel durumunuz iyileştikçe, antrenmanlarınızı kademeli olarak haftada beş veya daha fazla kez 30 ila 60 dakikaya çıkarabilirsiniz. Aerobik egzersize başlamadan önce 10 ila 15 dakika boyunca yürüyerek ve esneyerek kaslarınızı hazırlayın. Antrenmanınızı bitirdikten sonra en az 5 dakika dolaşarak ve esneterek serinleyin.

Kuvvet antrenmanı: Kalp hastalarının haftada en az 2 gün fiziksel kondisyon programlarına ağırlık kaldırma veya direnç antrenmanı olarak da adlandırılan kuvvet antrenmanını dahil etmeleri önerilir. Bu, kaslarınızı güçlendirir, ancak kan basıncınızı kısa vadede yükseltebilirler. Bu yüzden daha hafif ağırlıklarla çalışın ve daha fazla kaldırın.

Rutine nasıl sadık kalırsınız?

  • Yapmaktan hoşlandığınız aktiviteler seçerek can sıkıntısını kendinize yasaklayın: Aynı şeyi tekrar ve tekrar yapmayın.
  • İyi bir müzik listesi yapın
  • Eğer yanınızda bir arkadaşınız varsa egzersiz yapmak daha eğlenceli olacaktır.
  • Bütçeniz dahilinde kalın. Kullanacağınızdan emin olmadığınız sürece pahalı ekipman veya sağlık kulübü üyelikleri yapmaaktan kaçının.

Spor yaparken bunlara dikkat edin

Aşırı yorgun hissederseniz, nefes darlığı yaşarsanız, göğüs ağrısı veya çarpıntınız varsa egzersiz yapmayı bırakın.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir