Real Madrid, Arda Güler’i Resmen Duyurdu

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Fenerbahçe’nin futbolcusu Arda Güler’in transferini resmen duyurdu. Fenerbahçe 20 milyon euro bonservis bedeli: 10 milyon euro bonus ve sonraki satıştan yüzde 20 pay alacak.

Haber Merkezi / İspanyol kulübünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Real Madrid C. F. ve Fenerbahçe SK, önümüzdeki altı sezon boyunca kulübümüzle bağlantılı olacak oyuncu Arda Güler’in transferi konusunda anlaşmaya varmıştır. Arda Güler’in Real Madrid’in yeni oyuncusu olarak tanıtımı yarın, 7 Temmuz Cuma günü, öğlen saat 12:00’de Ciudad Real Madrid’de yapılacaktır. Arda Güler daha sonra medyanın karşısına çıkacak.”

Real Madrid kulübü ayrıca Arda Güler için “Yükleniyor” başlıklı Türkçe bir paylaşım da yaptı.

Fenerbahçe ayrıca, transferle ilgili ayrıntıları Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi: Profesyonel futbolcumuz Arda Güler’in İspanyol Kulübü Real Madrid’e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20 milyon Euro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır.

Açıklamada, bonservis bedeli dışında 18 yaşındaki futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid’in azami 10 milyon Euro bonus bedeli ödeyeceği aktarıldı.

Arda Güler’in başka bir kulübe transferi durumunda Real Madrid’in elde edeceği bonservis bedelinin yüzde 20’sinin de Fenerbahçe’ye verileceği ifade edildi. FIFA talimatları gereği doğacak dayanışma katkı bedellerinin de Real Madrid tarafından ödeneceği kaydedildi.

Fenerbahçe’nin resmi sosyal medya hesabından “Yolun açık, şansın bol olsun Arda Güler” mesajı paylaşıldı: Bazılarımız için hayatımızın en unutulmaz anlarından biridir, bir futbolcudan fazlasını izlemek; 10’un bir kulüp ve bir camia için bir futbolcudan çok daha fazlası olduğunu görmek, yaşamak… İşte Arda bizim için onlardan biriydi!

“Bu kararı almam gerekiyordu”

Fenerbahçe’den ayrılarak Real Madrid ile sözleşme imzalamak için İspanya’ya giden Arda Güler, bir veda mesajı yayınladı. Arda’nın açıklaması şöyle:

“Hayatımın en güzel günlerini yaşadığım Fenerbahçe’ye veda zamanı.. Hayalini kurduğum çubukluyu ilk kez giydiğim anı, 10 numaralı formanın gururunu, muhteşem Fenerbahçe taraftarını ve ayak bastığım her yerde karşılaştığım muhteşem desteği hiçbir zaman unutmayacağım.

Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu.

Bugün olduğum kişi olmama yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bana milli takım kapısını açan, bir hayali yaşatan, hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçem her zaman kalbimde olacaksın. İyi ki Fenerbahçe.”

Arda Güler Avrupa basınında

İspanya’nın saygın gazetelerinden El Pais, “Real Madrid, Arda Güler’i Barcelona’dan kaptı” başlığıyla Arda Güler’in resmileşen transferini duyurdu. Güler’in “Avrupa futbolunun en son genç sansasyonlarından biri” olarak nitelendiği haberde, Barcelona Başkanı Joan Laporta’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama da hatırlatıldı.

Laporta, “Avrupa’daki tüm önemli kulüpler Arda Güler’i istiyor. Fenerbahçe ile görüşüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

“Laporta, günler önce kulübün teknik direktörü Deco’yu futbolcuyu ikna etmesi için İstanbul’a göndermişti” denilen haberde, Barcelona’nın mali durumunun ‘hassas’ olduğu belirtildi. Barcelona’nın Güler için Buna göre 2 taksit halinde toplam 23 milyon euro bonservis ödemeye hazır olduğu açıklanmıştı.

Marca gazetesi ise, “Real Madrid, Barcelona’nın da istediği Türk futbolunun incisi ile anlaştı” başlığı ile haberi okuyucularına aktardı.

“Arda Güler artık resmen Real Madrid oyuncusu” denilen haberde, şu ifadelere yer verildi: “Beyaz kulüp, genç yetenek için Avrupa’nın önde gelen takımlarına karşı verdiği mücadelede bir kez daha galip geldi. Futbolcu için en çok mücadele eden takımlar Barça ve Milan olurken, Madrid’in ikna kabiliyeti bir kez daha belirleyici oldu.”

“Real Madrid’in bu tür müzakerelerdeki kararlılığı ve ekonomik sağlamlığı bir kez daha fark yarattı” ifadelerinin kullanıldığı haberde, 18 yaşındaki Güler “Avrupa futbolunun yeni incisi” sözleriyle nitelendirildi.

Mundo Deportivo’da ise, “Real Madrid, 18 yaşındaki genç futbolcu için 20 milyon euro ödeyecek” diyerek son gelişmeyi manşete taşıdı.

Haberde, Real Madrid’in yaklaşık iki yıldır peşinde olduğu Kylian Mbappe’ye de işaret edildi. Mundo Deportivo’da, “Real Madrid, bunun son transfer olmadığını umuyor ve Kylian Mbappé için bir tür açılış perdesi olacağı umudunu canlı tutuyor” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir