Ramazan’da Formda Kalmanızı Sağlayacak İpuçları

Ramazan ayı boyunca formda kalmak ve herhangi bir mikro veya makro besin eksikliği yaşamamak çok önemlidir. Doğru beslenme, düzenli egzersiz ve yeterli uyku, olumlu sağlık durumunuzu korumanıza yardımcı olacaktır.

Haber Merkezi / Ramazan ayı boyunca sağlıklı ve fit kalmanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını sizler için hazırladık.

Susuz kalmamaya çalışın: Akşamları iftarla birlikte bir yudum su için ve sahura kadar en az 8 bardak içmeyi hedefleyin.

Doğru yiyeceği seçin: Orucunuzu hurma veya fındıkla açmayı deneyin. Hurma ve fındık vücudun ihtiyacı olan enerjiyi hızlı bir şekilde karşılayacaktır.

Protein ağırlıklı yemek: Ramazan ayı boyunca yeterli protein alımı çok önemlidir. Yumurta, et, balık ve süt ürünleri iyi birer protein kaynaklarıdır.

Daha fazla yeşillik: Salatalar ve sebzeler daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Salatalık, marul ve diğer sebzeler su tutarak vücudunuzun susuz kalmasını önler. Ayrıca Ramazan ayında yaşanabilecek kabızlık gibi sağlık sorunlarını en aza indirir.

Tatlıyı atlayın: Tatlı tabağınızı taze tatlı meyveler ve biraz bal ile değiştirin.

Aşırı yemekten kaçının: Bir seferde çok fazla yiyecek tüketmeyin. Yiyecek alımınızı İftar ile sahur arasında 3 öğüne bölün.

Hareketli olun: Hafif egzersiz, 30 dakika yürüyüş, Ramazan ayında kendinizi aktif hissetmenin en iyi yollarından bazılarıdır. Ayrıca metabolizmanızı hızlandırır ve yediklerinizi sindirmenize yardımcı olur. İftardan 1 veya 2 saat sonra en uygun zamandır.

Sağlıklı uyku: Kötü uyku düzeni oruç sırasında sizi yorar. Geceleri en az 6-8 saat dinlendirici uyumaya çalışın. Ayrıca oruç sırasında da 1-2 saatlik şekerleme yapabilirsiniz, bu enerjinizi düzenlemenize yardımcı olur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir