Polonya, Suudi Arabistan’ı 2 Golle Devirdi

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı 2022 Dünya Kupası C Grubu 2. hafta mücadelesinde Polonya ile Suudi Arabistan, Education City Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Brezilya Futbol Federasyonu’ndan Wilton Sampaio düdük çaldığı karşılaşmayı Polonya 2-0’lık skorla kazandı.

Haber Merkezi / Polonya’ya galibiyeti getiren golleri 39. dakikada Piotr Zelinski ve 82. dakikada Robert Lewandowski attı. Suudi Arabistan cephesinde 45+1. dakikada Al Dawsari penaltı kaçırdı.

Bu sonucun ardından Polonya puanını 4 yaptı. Suudi Arabistan ise 3 puanda kaldı. Gruptaki son maçlarında 30 Kasım’da Polonya ile Arjantin, Suudi Arabistan ile de Meksika oynayacak.

Karşılaşma

Polonya, mücadelenin 39. dakikasında Robert Lewandowski’nin asistinde Piotr Zielinski ile 1-0 öne geçti.

Maçın 44. dakikasında Krystian Bielik’in ceza sahası içinde Saleh Al Shehri’ye yaptığı müdahale sonrasında hakem Wilton Sampaio VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve penaltı kararı verdi.

45+1. dakikada Salem Al Dawsari’nin kullandığı penaltıda kaleci Wojciech Szczesny meşin yuvarlağı çıkardı. İlk yarı Polonya’nın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda Suudi Arabistan birçok pozisyondan yararlanamazken, Polonya 82. dakikada Robert Lewandowski’nin golü ile farkı 2’ye çıkardı. Maçın geri kalanında başka gol olmayınca Polonya sahadan 2-0’lık skorla galip ayrıldı.

Stat: Education City

Hakemler: Wilton Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

Polonya: Szczesny, Bereszynski, Kiwior, Glik, Cash, Zielinski (Dk. 64 Kaminski), Krychowiak, Bielik, Frankowski, Milik (Dk. 71 Piatek), Lewandowski

Suudi Arabistan: Al Owais, Abdulhamid, Al Amri, Al Bulayhi, Al Burayk (Dk. 65 Al Ghannam), Al Naji (Dk. 46 Al Abid – Dk. 90+5 Bahbri), Al Malki (Dk. 84 Al Obud), Kanno, Al Brikan, Al Dawsari (Dk. 86 Al Shehri), Al Sehri

Goller: Dk. 39 Zielinski, Dk. 82 Lewandowski (Polonya)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir