Avustralya, Tunus’u Tek Golle Yendi

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı 2022 Dünya Kupası D Grubu mücadelesinde Tunus ile Avustralya, Al Janoub Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Avustralya maçın ilk yarısında bulduğu tek golle kazandı.

Haber Merkezi / Avustralya’nın tek golünü 23. dakikada Mitchell Duke kaydetti.

Tunus 1 puanda kalırken Avustralya ilk 3 puanı ile tanıştı. Tunus 3. maçında Fransa ile karşılaşacak.

Avustralya ise grubun son maçında Danimarka ile 3 puan mücadelesi verecek.

Karşılaşma

Karşılaşmanın ilk dakikalarında tempo düşüktü. Avustralya yan toplarla etkili olmaya çalışırken, Tunus kaptığı toplarla hızlı atak bulma çabasındaydı. İki takım oyuncuları arasında orta sahadaki mücadeleler de oldukça sertti.

Avustralya golü de bir yan toptan buldu. 23. dakikada Goodwin’in sol kanattan yaptığı orta savunmaya çarpıp yükseklik kazandı, ceza sahasında iyi yükselen Duke kafayı vurdu ve topu köşeden ağlara gönderdi: 0-1.

Tunus yediği golden sonra hücumda daha etkiliydi. 41. dakikada Drager, Avustralya ceza sahasında uygun pozisyonda şutunu çekti, Souttar son anda topu kayarak kornere gönderdi.

45+3’te ise sağ kanattan gelişen atakta Jebali’nin altı pas önünde yerden gönderdiği topa Msakni gelişine vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. Kalesinde tehlikeler yaşayan Avustralya ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamayı başardı.

İkinci yarıda ise daha çok topa hakim olan ve hücum geliştirmeye çalışan taraf Tunus’tu. İkinci yarının başında rakip kalede etkili olan Tunuslu oyuncular, son vuruşlarda ise etkisiz kaldı. Bu yarının başındaki baskıyı atlatan Avustralya kalan dakikalarda kontrollü bir oyunla galibiyete uzandı.

Stat: Al Janoub

Hakemler: Daniel Siebert, Jan Siedel, Rafael Foltyn (Almanya)

Tunus: Dahmen, Bronn (Dk. 73 Kechrida), Meriah, Talbi, Drager (Dk. 46 Sassi), Skhiri, Laidouni (Dk. 67 Khazri), Abdi, Sliti, Msakni, Jebali (Dk. 73 Khenissi)

Avustralya: Ryan, Karacic (Dk. 75 Degenek), Souttar, Rowles, Aziz Behich, Mooy, McGree (Dk. 64 Hrustic), Irvine, Leckie (Dk. 85 Baccus), Goodwin (Dk. 85 Mabil), Duke (Dk. 64 MacLaren)

Gol: Dk. 23 Duke (Avustralya)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir