Perran Kutman Kimdir? Hayatı, Filmleri

30 Kasım 1949 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Perran Kutman’ın asıl adı Perran Kanat’tır. Perran Kutman, ailesinin isteği üzerine konservatuvar okumuş, tiyatro bölümünden mezun oldu.

İlk sinema deneyimini 1972’de yönetmenliğini Nejat Saydam’ın yaptığı Şehvet Kurbanı adlı filmle yapan Perran Kutman, Türk sinemasının klasikleri içinde sayılan Köyden İndim Şehire, Salak Milyoner, Ne Olacak Şimdi ve Hababam Sınıfı serisinde oynadığı rollerle çıktıktan sonra Müjdat Gezen ile beraber çeşitli oyunlar ve parodiler yapan sanatçı, Gırgıriye’deki Sabahat tiplemesi ile ün kazanmıştır.

Kutman, Perihan Abla dizisi ile asıl üne kavuşmuştur. 1986 yılında TRT 2’de izleyiciyle buluşan Perihan Abla dizisi çok sevilince TRT 1’e aktarılıp orada yayın hayatına devam etmiştir. Perihan Abla rolü ile özellikle Türk halkının sevgisini kazanmıştır.

Perran Kutman’ın rol aldığı tiyatro oyunlarından bazıları: Artiz Mektebi, İspinozlar, Kanlı Nigar, Maç.

Perran Kutman’ın rol aldığı dizi ve filmlerden bazıları: Şehvet Kurbanı, Köyden İndim Şehire, Mavi Boncuk, Salak Milyoner, Hop Dedik Kazım, Curcuna, Salak Bacılar, Bülbül Ailesi, Caniko, Her Gönülde Bir Aslan Yatar, Aslan Bacanak, Sevgili Dayım, Sivri Akıllılar, Benim Altı Sevgilim, Evlidir Ne Yapsa Yeridir,

Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Petrol Kralları, N’Olacak Şimdi, Gırgıriye, Perihan Abla, Güldürme Beni, Kaynanam Tatilde, Ödlek, Homoti, Kızlar Yurdu, Şehnaz Tango, Bir Kadın Bir Erkek, Üzgünüm Leyla, Hayat Bilgisi, Deli Saraylı, Canımın İçi, Ah Neriman.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir