Perihan Savaş Kimdir? Hayatı, Filmleri

14 Haziran 1957 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Perihan Savaş’ın asıl adı Şerife Perihan’dır. Bir çok yapımda rol alan Perihan Savaş aslen Trabzon Sürmenelidir.

Perihan Savaş, beş yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu çocuk bölümünde ilk rolünü oynayan sanatçı on üç yaşındayken, askerî okulda okuyan yirmi iki yaşındaki bir gençle nişanlanmış, 6-7 ay süren bir evlilik döneminden sonra eşinden ayrılmıştır.

1970 yılına kadar tiyatro çalışmaları yaparak, “Küçük Prenses”, “Romeo-Jüliyet”, “Kibarlık Budalası” gibi birçok tiyatro oyunda yer alan Perihan Savaş, 1971 yılında “Şehzade Simbad Kaf Dağında” adlı filmde rol aldı. Sinema kariyerine aynı yıl başlayan Perihan Savaş, kısa sürede birçok filmde oynadığı rollerle başrol oyuncusu oldu.

Bir dönem şarkıcılık yapan Perihan Savaş, önce İbrahim Tatlıses’le, daha sonra Yılmaz Zafer’le evlendi; her iki evlilikten de birer çocuğu oldu. Dizilerde de rol alan Perihan Savaş, ayrıca televizyon programları yapmıştır.

Perihan Savaş’ın rol aldığı tiyatro oyunlarından bazıları: Cyrano de Bergerac, Bir Kış Öyküsü, Sekiz Kadın, Yedi Kocalı Hürmüz, Kim Kimi Kiminle, Bozuk Düzen, Yüzleşme, Kanlı Nigar.

Perihan Savaş’ın rol aldığı film ve dizilerden bazıları: İyi Döverim Kötü Severim, Katerina, Para, Kanlı Değirmen, Serseri Kral, Sev Dedi Gözlerim, Gülerken Ağlayanlar, Kuşçu, Nefret, Yemin, İki Kızgın Adam, Sevdalılar, Elmanın Alına Bak, Satılmış Adam, Silah Arkadaşları, Sevgili Oğlum, Şeref Sözü, Yıkılış, Lekeli Melek, Kılıç Bey, Çilekeş, Ölüm Görevi, Fırat, Çalınan Ceset,

Eve Dönüş, İstiklal: Söğütlü Hacer Ana, Hop Dedik: Deli Dumrul, Takım: Vatan Sana Canım Feda, Dursun Çavuş, Size Deniz Getireceğim, Gulyabani, Zaman Makinesi, Aşkın 5 Hali, Yalnız Hayaller Kaldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir