Pastırmalı Balkabağı Çorbası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Pastırmalı balkabağı çorbası, tattığınız andan itibaren vazgeçilmez tarifleriniz arasında yer alacaktır. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! 

Haber Merkezi / Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

Küçük parçalar halinde 3 yemek kaşığı tatlı balkabağı
Sebze suyu
1 büyük beyaz soğan, doğranmış
6 ila 8 diş sarımsak, soyulmuş

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 dilim pastırma, tütsülenmiş  ve çok ince kıyılmış
2 çay kaşığı taze kekik
2 çay kaşığı taze adaçayı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Orta ateşte, küçük bir tencerede zeytinyağına, kıyılmış sarımsağı ekleyin ve sarımsak altın rengi olana kadar soteleyin. Sonra doğranmış soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyin, yumuşayana veya yarı saydam olana kadar karamelize edin.

Ardından balkabağını sebze suyuyla birlikte ekleyin ve karıştırın. Bir tutam daha tuz ekleyin, örtün ve 10 dakika veya kabak çok yumuşayana kadar ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin. Ondan sonra kabak çorbasını normal veya daldırmalı bir karıştırıcıyla pürüzsüz olana kadar öğütün. Tuz ve karabiber dengesine bakın ve gerekirse ekleyin.

Bir tavada pastırmayı gevrek olana kadar kızartın, kekiği ekleyin ve çıkarın. Çorbayı tabağa alın, üzerini pastırma ile süsleyin. İsterseniz adaçayı ve biraz kekik yaprağı da serpebilirsiniz. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir