Parti İçi Muhalefetten Kurultay’da Meral Akşener’e Karşı Aday Çıkarmama Kararı

İYİ Parti, 3. Olağan Kurultayı 24 Haziran Cumartesi günü yapacak. Kurultay’da Günay Kodaz’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’in karşısında aday olacağı iddia ediliyordu. Parti içi muhalefet, Akşener’e karşı aday çıkarmama kararını yaptığı açıklama ile duyurdu.

Parti içi muhalefetten yapılan açıklamada, “Bu süreçte partimizde devam eden istifalar ve hafta sonu yapılacak kurultayda, üzerinde ittifakla mutabık kaldığımız genel başkan adayıyla seçim yarışına girmenin bu aşamada partimizdeki kan kaybının artarak devam edeceğine dair endişelerimizi artırmıştır. Partinin kurucusu olan ve her aşamasında emek sarf eden bizler, bu muhtemel vebale ortak olmak istemiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti’de bu hafta sonu yapılacak olağan kurultayda Genel Başkan Meral Akşener’in karşısına aday çıkarma hazırlığında olan parti içi muhalefet, aday çıkarmama kararı aldı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyesi Ethem Baykal, Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Arzu Önşen, Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi İsmet Koçak ve Kurucular Kurulu üyesi Adil Erkoç’un imzasıyla bir açıklama paylaşıldı.

Açıklamada, “Bu süreçte partimizde devam eden istifalar ve hafta sonu yapılacak kurultayda, üzerinde ittifakla mutabık kaldığımız genel başkan adayıyla seçim yarışına girmenin bu aşamada partimizdeki kan kaybının artarak devam edeceğine dair endişelerimizi artırmıştır. Partinin kurucusu olan ve her aşamasında emek sarf eden bizler, bu muhtemel vebale ortak olmak istemiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre, açıklamanın ardından Baykal, “kongreye katılmayacağını katılırsa da boş oy atacağını” sosyal medya hesabından duyurdu. Parti içi muhalefetin, “muhalif delegelerin kurultayda seçime katılamaması, üst kurullara baskı yapılması ve kurultayın ‘acele’ yapılacak olması nedeniyle” aday çıkarmama kararı aldığı öğrenildi.

Öte yandan adaylık için adı geçen kurucular kurulu üyesi Günay Kodaz ise genel başkanlığa değil, GİK’e aday olduğunu duyurdu. Ayrıca, parti içi muhalefetin kurultayda farklı bir strateji uygulayarak GİK listelerini delme mücadelesi vereceği öne sürülüyor. Akşener’in ise GİK’te kapsamlı bir değişikliğe gideceği ve Başkanlık Divanı’nı genişleteceği konuşuluyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir