Nenad Bjelica: Bugün Günümüzde Değildik

Fenerbahçe maçı sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, “Fenerbahçe’yi kutluyorum. Bugün daha iyi olan, galibiyeti hak eden onlardı” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “İlk yarıda 1-0’dan sonra çok net pozisyonlarımız da var. Rakip, ikinci yarının başlarında kazandığı kornerler ile golleri buldu. 3-0’a geldikten sonra fırsatlarımız da var. Fenerbahçe’ye karşı oynuyorsanız, böyle pozisyonları değerlendirmelisiniz. Maxi Gomez ve Larsen ile pozisyonlarımız vardı. Belki de bugün günümüzde değildik. Bunları değerlendiremezseniz maalesef işiniz kolay olmuyor.”

Bjelica, açıklamasının sonlarına doğru, “Gelecek sezon takımımız fiziksel olarak daha iyi, daha kompakt, daha baskılı ve futboldan zevk alan oyunculardan oluşacak. Sezon sonuna yaklaştığımız bu dönemlerde önümüzdeki sezon bizimle olmayacağını bilen oyuncular var. Oyuncuların önünde ligde kalmak, şampiyon olmak gibi hedefler olmadığı ve sadece prestij için oynadıkları için onları hazırlamak çok da kolay değil. Bu oyuncuları, bu şekilde hazır edebilmek hiçbir antrenör için kolay değil” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Teknik Direktörümüz Nenad Bjelica, Fenerbahçe maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Bjelica’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Fenerbahçe’yi kutluyorum. Bugün daha iyi olan, galibiyeti hak eden onlardı. İlk yarıda 1-0’dan sonra çok net pozisyonlarımız da var. Rakip, ikinci yarının başlarında kazandığı kornerler ile golleri buldu. 3-0’a geldikten sonra fırsatlarımız da var. Fenerbahçe’ye karşı oynuyorsanız, böyle pozisyonları değerlendirmelisiniz. Maxi Gomez ve Larsen ile pozisyonlarımız vardı. Belki de bugün günümüzde değildik. Bunları değerlendiremezseniz maalesef işiniz kolay olmuyor.

Edin Vişça, bu maç özelinde en iyi oyuncu olduğu için ilk 11’de başlattık. 60 dakikalık bölümde elinden geleni yaptı, ondan sonra da onu değiştirdik. Gayet de iyi oynadı diye düşünüyorum. Çok fazla bir seçenek de yok elimizde, oyuncuları da kötü gitseler dahi, onlara destek olmanız gerekiyor. O yüzden de onları devam ettirdim. Maç 2-0’a gelmişti ve böyle bir durumda takımın ritmini artırmanız gerekir, biz de değişikliklerle beraber bunu yapmaya çalıştık. Oyuna giren oyuncular da bunu yapmaya çalıştılar.

Önümüzdeki sezon bizimle olabilecek oyunculara şans vermeye çalışıyoruz. Trezeguet’nin ilk 11 başlamama sebebi tamamen sakatlıkla alakalı bir durum. Son 3-4 gün takımla beraber antrenmanlara çıkabildi. Oyuna girdikten sonra gayet iyi futbol ortaya koydu, bir hocaya ancak böyle gösterebilirsiniz kendinizi. Aramıza yeni döndüğü için 90 dakikayı çıkarabilecek durumda değildi. Eğer Trezeguet oynamış olsaydı, Abdülkadir Ömür’ün neden oynamadığını soracaktınız. Yüzde yüzüyle hazır olan ve takıma maksimum katkıyı verebilecek oyuncuları tercih ediyoruz.

Gelecek sezon takımımız fiziksel olarak daha iyi, daha kompakt, daha baskılı ve futboldan zevk alan oyunculardan oluşacak. Sezon sonuna yaklaştığımız bu dönemlerde önümüzdeki sezon bizimle olmayacağını bilen oyuncular var. Oyuncuların önünde ligde kalmak, şampiyon olmak gibi hedefler olmadığı ve sadece prestij için oynadıkları için onları hazırlamak çok da kolay değil. Bu oyuncuları, bu şekilde hazır edebilmek hiçbir antrenör için kolay değil.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir