Neden Daha Fazla Kuru Meyve Tüketmeliyiz?

Genel olarak kuru ve kurutulmuş meyve, suyu alınmış meyvenin kendisidir. Kuru meyvenin avantajı “taze” versiyonuna göre 3 ila 5 kat daha fazla besin maddesi ve karbonhidrata sahip olması.

Haber Merkezi / Başka bir ifadeyle kuru meyveler küçük enerji parçacıklarının tam da karşılığıdır. İşte kuru meyvelerin faydaları:

Bağışıklığı artırır: Kuru meyveler, bağışıklığı artırmaya yardımcı olan esansiyel yağlar, protein, potasyum ve kalsiyumla yüklüdür. Ayrıca içindeki antioksidanların varlığı çeşitli enfeksiyon ve hastalıklara karşı savaşmaya da yardımcı olabilir.

Kilo vermeye yardımcı olur: Kuru meyveler, ölçülü tüketildiğinde kilo kaybı için mükemmeldir.

Cilt sağlığı: Kim genç görünmek istemez? Kuru meyveler bu konuda yardımcı olabilir. Kuru meyveler, cilt yenilenmesine yardımcı olan esansiyel yağlar ve antioksidanlar açısından zengindirler.

Kanseri önlemeye yardımcı olur: Kuru meyveler, kansere neden olan hücrelerin aktivitesini önleyen antioksidanlar ve bitkisel besinler açısından zengindirler.

Sağlıklı bir kalbi koruyun: Kuru meyveler kolesterol seviyelerini kontrol edebilir ve kan basıncını normalleştirebilir. Kuru meyveler, ayrıca kalp hastalıkları, felç vb. riskini de azaltabilir.

Sağlıklı kemikler: Kuru meyveler, sağlıklı kemiklerin korunmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olan protein, kalsiyum ve diğer mikro besinler açısından zengindir.

Stres ve depresyona karşı mücadele: Kuru meyveler depresyon ve stresle mücadelede oldukça etkilidir. Ayrıca beyin sağlığını ve hafızayı da geliştirirler.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir