Necdet Yakın Kimdir? Hayatı, Filmografisi

1 Ocak 1932 yılında Bulgaristan’ın Filibe kentinde dünyaya gelen Necdet Yakın, 20 Eylül 2006 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti. Necdet Yakın’ın cenazesi Ortaköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Maddi yetersizlikler sebebiyle ortaokulu yarım bırakan Necdet Yakın, asker dönüşü bir şirkette muhasebe yardımcılığı yaptı. Necdet Yakın, tiyatroya 1958 yılında bir arkadaşının davetiyle, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde sahnelenen bir oyunda rol alarak başladı.

Haldun Dormen yönetimindeki Cep Tiyatrosu’nun kurslarına katılan Necdet Yakın, 1959-1960 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na geçti. Sinemaya ise, 1962de, Osman F. Sedenin yönettiği ve Fatma Girik ile Fikret Hakanın başrolünde olduğu Sokak Kızı filmiyle adım atan Necdet Yakın, genellikle komedi filmlerinde göründü.

Necdet Yakın, 130’un üzerinde yapımda oynadı. Necdet Yakın’ın film ve dizilerinden bazıları: Sokak Kızı, Leyla ile Mecnun, Kanlı Nigar, Yedi Kocalı Hürmüz, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Şabanoğlu Şaban, Sakar Şakir, Avanak Apti, Atla Gel Şaban, Ruhsar, Sıdıka, İkinci Bahar.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir