Necdet Tosun Kimdir? Hayatı, Filmografisi

3 Ağustos 1926 yılında Balıkesir’de dünyaya gelen Necdet Tosun, 10 Mayıs 1975 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti. Necdet Tosun’un naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Lokantacılık, leblebicilik yapan Necdet Tosun, en son terzide çalışırken, çekim için Burhaniye’ye gelen bir film ekibinin dikkatini çeker. Necdet Tosun, İstanbul’a davet edilmesi üzerine sanat hayatına başlar. 400’e yakın filmde rol alan Necdet Tosun, birçok filmde, şişman güler yüzlü “aşçı” rolünü canlandırdığı sevecen tipiyle izleyicinin sempatisini kazanmıştır.

Çok çalışkan olan Tosun’un sinemada yıllarca başarılı olmasını bu iki unsur sağlar. Necdet Tosun, sinemada siyah-beyaz döneme ve dolayısıyla Türk sinemasının komedi filmlerine damgasını vurur.

Necdet Tosun, 270’in üzerinde sinema filmde oynadı. Necdet Tosun’un öne çıkan filmleri: Abbas Yolcu, Ayşecik, Vatan ve Namus, Tatlı Bela, Ayşecik Ateş Parçası, Yedi Kocalı Hürmüz, Kara Murat Fatihin Fermanı, Parasızlar, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Camp Der Verdammten, Dikenli Gül, Doğmadan Ölenler,

Hancı, Kader Yolcusu, Mor Sevda, Şafakta Buluşalım, Seni Benden Alamazlar, Tatlı Bela, Yaman Gazeteci, Ölüm Bizi Ayıramaz, Tosun İle Yosun, Yaralı Aslan, Yaralı Ceylan, Yolcu, Asfalt Rıza, Ayvaz Kasap, Bana Derler Külhanlı, Bir İçim Su, Halime’den Mektup Var, Aramızdaki Düşman, Babamız Evleniyor, Babasına Bak Oğlunu Al, Bekri Mustafa, Berduş Milyoner, Çiçekçi Kız.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir