Muzaffer Kale Kimdir? Hayatı, Eserleri

22 Ocak 1957 yılında Muğla’nın Bodrum İlçesinde dünyaya gelen Muzaffer Kale, çiftçi Osman ve Ayşe Kale’nin iki çocuğundan büyüğüdür. Yaşamının bir kısmı Bodrum Bahçeyakası köyünde geçti. Milas Sakarya İlköğretim Okulu’nu, Milas Merkez Ortaokulu’nu ve Milas Lisesi’ni bitirdi.

Haber Merkezi / Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Öğretmenlik yaptı. 1968’de Bodrum’dan Milas’a taşındı, 1980’de Milas’tan ayrıldı. 1993’ten beri İzmir’de yaşıyor. Evlidir, Sezgin adında bir oğlu vardır.

Muzaffer Kale “Ağaçların Yeşilinden Geçtim” şiiriyle 2009’da M. Sunullah Arısoy Şiir Ödülünü kazanmıştır. Güneş Sepeti adlı ilk öykü kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görülmüştür. Bu kitapta kısa öykünün olanaklarını başarıyla kullanmıştır.

Milas Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen “Edebiyat Günleri”nin üçüncüsü 5-6 Ekim 2012’de Muzaffer Kale adına düzenlenmiştir. Etkinlik sonunda Karyalı Şair: Muzaffer Kale adında bir eser yayımlanmıştır.

Muzaffer Kale’nin ilk şiiri, Tanju Cılızoğlu’nun yayımladığı Edebiyat ’81 adlı dergide çıktı. Daha sonraları başta şiir olmak üzere deneme, eleştiri, kısa öykü çalışmaları Varlık, Düşün, Yarın, Su, Körfez, Nitelik, Dize, Mavi Derinlik, Broy, Mühür, Yeni Biçem, Akatalpa, Sincan İstasyonu, Evrensel Kültür, Dönemeç, Sonra Edebiyat, Yasakmeyve, Agora, Edebiyat Eleştiri, Ünlem, Dilizi, Kavram Karmaşa dergilerinde yayımlandı.

Kale eserlerini son yıllarda Dize, Şiirden ve Bireylikler dergilerinde yayımlamaktadır. Kale’nin eserlerinde farklı coğrafyalardan izleri bulmak mümkündür. Günlük hayatta önemsiz görünen olay, hareket, eşya gibi şeyler onun eserlerinde kendine yer bulur. Şiirleri imge açısından İkinci Yeni şiirini andırır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir