Mutabakata Varıldı: AK Parti 28, MHP 2 Büyükşehirde Aday Gösterecek

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin açıklamada bulunan MHP’li Feti Yıldız, “30 büyükşehirde işbirliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa’da MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının desteklenmesi, 28 Büyükşehir Belediye Başkanlığında ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması geri kalan 29 il merkezinde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat’ta AK Parti adayının, Sögüt’te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur.”

Cumhur İttifakı ortakları Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimler için mutabakata vardı. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu.

Feti Yıldız’ın konuya ilişkin açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle: Görüşmeler neticesinde 30 büyükşehirde işbirliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa’da MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının desteklenmesi, 28 Büyükşehir Belediye Başkanlığında ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının desteklenmesi kararlaştırıldı

Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması geri kalan 29 il merkezinde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat’ta AK Parti adayının, Sögüt’te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunuldu.

AK Parti ve MHP, 31 Mart 2019’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde 30’u büyükşehir olmak üzere 51 ilde iş birliği yapmıştı.

Cumhur İttifakı, AK Parti ve MHP’nin, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi içeren ortak kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunmasıyla başladı. 21 Şubat 2018’de AK Parti ve MHP’nin ortak imzasını taşıyan Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin de imzasını taşıyan kanun teklifi ile Cumhur İttifakı resmen başlamış oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir