Mustafa Sarıgül: TDP, Cuma Günü CHP İle Birleşecek

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında durmaya devam edeceğini belirterek, “Türkiye Değişim Partimiz kurumsal kimliğiyle birlikte son toplantısını yaparak 23 Haziran Cuma günü Cumhuriyet Halk Partimizle birleşecek. O kararı cuma günü saat 14.00’te CHP Genel Merkezinde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacağız” dedi.

Mustafa Sarıgül, “Gün ayrışma zamanı değil, gün derlenip toparlanma zamanı. Gün el ele, kol kola, omuz omuza olma zamanı. Ve hemen akabinde de CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek kendisine bu kararımızı ileteceğiz. Daha sonra da CHP’de bu süreç başlayacak” ifadelerini kullandı. Sarıgül, CHP’nin kurultayında aday oyup olmayacağıyla ilgili de “Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında dik durmaya, omurgalı siyaset yapmaya devam edeceğim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Meclis’te gazetecilerle bir araya geldi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın aktardığına göre; 36 yıl sonra parlamentoda bulunmanın hem heyecanını hem de “buruk bir sevincini” yaşadığını ifade eden Sarıgül, “Erzincan’da yakaladığımız başarıyı Türkiye genelinde yakalayıp Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte görev yapmayı çok arzu ederdim” dedi.

Genel başkanlığını yürüttüğü Türkiye Değişim Partisi’nin 23 Haziran cuma günü CHP’ye katılacağını belirten Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi tarihi kararını alacak, kurumsal kimliğiyle birlikte son toplantısını yaparak CHP’yle birleşecek. Bu kararımızı saat 14.00’de sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Merkezi’nde sunacağız. Gün ayrışma günü değil birleşme günü” diye konuştu.

Erzincan dışında Hakkari’de Şırnak’ta da görev verilseydi kabul edeceğini ifade eden Sarıgül, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifini şartsız kabul ederim. Ben vefalı bir insanım. Kılıçdaroğlu’na vefa borcum var. 2014’de lütfettiler beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yaptılar. O zaman ne İYİ Parti vardı ne başka parti. HDP adayı Sırrı Süreyya’ydı, ölüyü diriyi bıraktı gözü bize dikti, her kelimesinde bizi eleştirdi. Buna rağmen çok önemli başarı elde ettik” ifadelerini kullandı.

Sinirlendiğinde “Yumruğunu cebine koyduğunu” ifade eden Sarıgül, “O yumruk bana kurultay kaybettirdi. Deniz Baykal’la girdiğimiz kurultay yarışını az farkla kaybettik” diye konuştu.

Erzincanlıların hakkını Meclis’te savunmaya devam edeceğini her partiliyi kucaklayacağını ifade eden Sarıgül, “Bana her gün yüzlerce kitap geliyor. Açık söyleyeyim özetini okuyorum. Bir ekibim var ve bana özetliyor, ben bilmediğini söyleyebilen bir kardeşinizim” dedi.

Basın özgürlüğünün önemine vurgu yapan Sarıgül, “Demokrasinin önündeki en büyük engel basının kutuplaşmasıdır. Türkiye’de basının kutuplaşması beni mutlu etmez. Bana en kızan basın mensubu bana mikrofon tutabilir” diye konuştu.

Adaylığım açıklandığında 30 gün olduğunu ve hızlıca ekibiyle kampanyaya başladıklarını ifade eden Sarıgül, “24 saatte aktivitemizi aldık. 25 hün boyunca Can Erzincan’da siyaset konuşmadık. Duygusal bir siyaset yaptık. Çok duygulandığım anlar oldu. Çok ağladığım anlar oldu. Bir an kaybedersek ne olur diye düşündüm” dedi.

“Kılıçdaroğlu tek başına mücadele etmiştir”

CHP bir yol ayrımında olduğunu belirterek ‘değişim’ talebine dair düşüncesi sorulan Sarıgül şu yanıtı verdi:

“Yarışma eşit şartlarda olursa yıpranma olur. Bu yarışma eşit şartlarda olmamıştır. Bir tarafta devletin imkanları kullanılmış bir tarafta Kemal Kılıçdaroğlu tek başına mücadele etmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmemiştir, biz kazandıramamışızdır. Seçim kaybı fakirliktir, fakirin sahibi olmaz derler. Ben Kılıçdaroğlu’nun yanındayım. Ben gücümü koltuğumdan almam. İnançlara saygı diyen barış diyen herkesin şu ortamda Kılıçdaroğlu’na destek vermesi önemlidir. Şu anda CHP’yi derleyip toplayacak, yerel seçime hazırlayacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Tabii ki farklı görüşler olabilir. CHP’nin içindeki tartışma iktidarın ekmeğine yağ çalmaktan başka hiçbir şeye yaramaz.”

Tekrar belediye başkanı adayı olup olmayacağı sorulan Sarıgül, “Can Erzincan’ın oyları benim için kıymetli. Ben onların oyuyla geleli bir ay oldu. Bu sorunuz için teşekkür ediyorum” yanıtını verdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir