Murat Kurum Hedef Aldı; Ekrem İmamoğlu Yanıt Verdi

AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum, katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, metro hatları üzerinden mevcut yönetimi hedef aldı. Ekrem İmamoğlu ise katıldığı bir temel atma töreninde Murat Kurum’a yanıt verdi.

Haber Merkezi / AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, “Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu” toplantısında yaptığı konuşmada, metro hatları üzerinden mevcut yönetimi hedef alarak şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da her bir vatandaşımız yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Trafik çilesi ömrümüzden 3,5 yıl alıyor. Hepimiz trafikte zaman enerji kaybediyoruz. Trafikte kaybettiğimiz vaktimizi, ailemizle, kendimize ayırmak istiyoruz. İstanbul’da 2019’da yüzde 47 olan trafik yoğunluğu bugün yüzde 64’e yükselmiş durumda.

Zirve saatlerinde bu oran yüzde 90’ları aşıyor. Açtık dedikleri 40.7 km’lik metro hattının gerçekte 8 km’sini zor yapabildiler. Devam eden metro projelerini iptal ettiler. İptal etmek yetmezmiş gibi kazısı yapılan metro şantiyelerimize kamyon kamyon beton döktüler.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy’de, KİPTAŞ Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’nine katıldı. Murat Kurum’un metro hatlarıyla ilgili ‘sadece 8 kilometre yaptılar’ sözlerine ilişkin soruya da yanıt veren İmamoğlu şunları söyledi:

“65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında.  Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların. nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz. Onlar bazı oy ve seçim öncesi zarar verecektir.

Düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar ya da seçimde eğer fayda verecekse her türlü yola başvuran anlayışlar olduğunu biliyoruz. Onun için çok önemli değil benim açımdan verdiği rakam. nel projesi iptal edildi. İstanbulluların vicdanına bırakıyoruz. İstanbulluların vicdanı gerekeni yapacak.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir