Mükemmel Bir ‘Şekerleme’ İçin 5 İpucu

Kısa bir şekerleme sadece enerjinizi yeniden kazanmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sizi daha üretken hale getirebilir. Basit olsa da ‘mükemmel’ şekerleme için çeşitli faktörlerin dikkatli bir şekilde bir araya gelmesi gerekir.

Haber Merkezi / Peki, ne zaman ve nasıl şekerleme yapmalıyım?

Doğru zamanı seçin: Uykunuzun gelmeye başladığı veya işinize konsantre olmakta zorluk çektiğiniz öğleden sonra saat 14.00 ile 16.00 arası şekerleme yapmak için en iyi zaman dilimidir. Daha geç bir zamanda yapacağınız şekerleme, gece uyku düzenini bozabilir.

Rahat bir ortam oluşturun: Şekerleme için sessiz, karanlık ve rahat bir alan seçin. Dikkat dağıtıcı sesleri engellemek için kulak tıkacı kullanmayı düşünün. Işıkları kısmak veya uyku maskesi kullanmak vücudunuza dinlenme zamanının geldiğinin sinyalini vermenize yardımcı olabilir.

Süreyi sınırlayın: İdeal şekerleme süresi kişiden kişiye değişir, ancak derin uyku aşamalarına girmekten kaçınmak için yaklaşık 10 ila 30 dakikalık bir şekerleme hedefleyin, daha fazlası uyku ataletine veya uyanma sırasında sersemliğe neden olabilir.

Bir rahatlama tekniği bulun: Şekerlemeden önce vücudunuzun gevşemesine ve uykuya hazırlanmasına yardımcı olacak rahatlama tekniklerini kullanın. Uykuya dalmayı etkileyebileceği için uyarıcı faaliyetlerden veya elektronik cihazlardan kaçının.

Bir rutin oluşturun: Tutarlılık, şekerlemenin faydalarını en üst düzeye çıkarmanın anahtarıdır. Mümkünse her gün aynı saatte şekerleme yapın. Düzenli bir uyku programı oluşturarak vücudunuzu dinlenme zamanının geldiğini anlayacak şekilde eğitebilirsiniz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir