Muhteşem Durukan Kimdir? Hayatı, Filmografisi

1 Mayıs 1926 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Muhteşem Durukan, 3 Ekim 1990 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti. Muhteşem Durukan’ın naaşı Bülbüldere Mezarlığı’na defnedildi.

1944 yılında Haydarpaşa Lisesi’nden mezun olan Muhteşem Durukan, ilk yıllarında Eminönü Halkevi’nde sahneye çıktı. 1950’li yıllarda senaryolar yazan ve filmler yöneten Muhteşem Durukan, bir süre sonra sinema filmlerinde ara roller canlandırdı.

Muhteşem Durukan, Kemal Sunal filmlerinde canlandırdığı kötü adam rolleriyle daha çok tanındı. Oynadığı birçok filmde fötr şapkasıyla karşımıza çıkan Muhteşem Durukan, ölümüne kadar birçok filmde kötü adamı ve çileli insan rolünü ustalıkla canlandırdı.

Muhteşem Durukan’ın rol aldığı yapımlardan bazıları: Yıkılmayan Adam, İnsanları Seveceksin, Kaplanlar Ağlamaz, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Sultan, Bekçiler Kralı, Bir Ceza Avukatının Anıları, Hayat Harcadın Beni, İstanbul 1979, Korkusuz Korkak, Umudumuz Şaban, Yorgun Savaşçı, Devlet Kuşu, Gerzek Şaban, Aslan Bacanak,

Huzurum Kalmadı, IV. Murat, Üç Kağıtçı, İffet, O Kadın, Beyaz Ölüm, Gırgıriyede Cümbüş Var, İhtiras Fırtınası, Kardeşim Benim, Küçük Ağa, Kurban, Tokatçı, Çarıklı Milyoner, Adile Teyze, Bugünün Saraylısı, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Katiller de Ağlar, Sessiz Ölüm, Deli Deli Küpeli, Umut Sokağı, Garip, Gülen Adam, Öğretmen.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir