Metin Serezli Kimdir? Hayatı, Filmleri, Tiyatro Oyunları

12 Ocak 1934 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Metin Serezli, 10 Mart 2013 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti. Metin Serezli’nin naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Metin Serezli, aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden ve Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu.

1951-1954 yılları arasında Fenerbahçe genç futbol takımının formasını giyen Metin Serezli, 1954’te İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu’nda amatör olarak oyunculuğa atıldı.

Metin Serezli, 1971 yılında Altan Erbulak, Füsun Erbulak, Nevra Serezli ile birlikte “Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu”nu kurdular. Tiyatro, Beyoğlu-Şişli dışında açılan ilk tiyatro oldu. Metin Serezli, oyunculuğun yanı sıra, yönetmenlik de yaptı.

Metin Serezli’nin rol aldığı film ve dizilerden bazıları: Gülümse Biraz, Hayat Köprüsü, Hekimoğlu, Olacak O Kadar, Savunma, Bir Günah Gibi, Bitmeyen Zulüm, Hazreti Ayşe, Kavanozdaki Adam, Tutsak, Acılar, Dünya Fraggle, Necip Fazıl Kısakürek,

Sevgili Bayan, Cahide, Kan Çiçeği, Alman Avrat’ın Bacısı, Darbe, Hanımın Çiftliği, Tatar Ramazan Sürgünde, Beşten Yediye, Çılgın Sonbahar, Zirvedekiler, Palavra Aşklar, Yüzleşme, Olacak O Kadar, Son, Sihirli Annem, Ay Işığı, Başrolde Aşk, Sihirli Annem.

Metin Serezli rol aldığı tiyatro oyunlarından bazıları: Almanya’dan Bir Yar Gelir, Puntila Ağa ile Uşağı Matti, Paramparça, İkinin Biri, Kaç Baba Kaç, Çılgın Sonbahar, Beşten Yediye, Muhteşem İkili, Komik Para, Bu Filmi Görmüştüm, Sylvia, Çılgın Hafta Sonu, Pembe Pırlantalar, Kaçamak, Tepe Taklak, Kim O, Bu da Benim Ailem.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir